Opruiming houden

Opruiming

Meestal ben ik er een van het opruimerige soort. In huis vind ik nogal snel iets overbodig of gewoon rommel. Dat geldt ook voor mijn pc,, dus dan is het 1, 2 weg ermee!

Prullenbak, opruiming houden

Een enkele keer gebeurt het dat ik achteraf schrik, oeps, toch iets te resoluut de deletetoets gehanteerd en de prullenbak geleegd! Ach, zult u denken, niks is onmisbaar en alles vervangbaar. Misschien. Maar voor alles waarop dit niet van toepassing is brengt REST2514
uitkomst.
Je kan zoeken naar verwijderde bestanden en met de muis kan je bij een knop restore by copying komen. Je kan ook alt-c doen. Zoek het bestand of de map en druk op alt-c. Het prog zal nu het herstelde bestand kopiëren naar een nieuwe lokatie. Laat het naar een andere partitie kopiëren, als je die hebt.
Het verwijderde bestand, of de map of wat ook wordt door windows wel verwijderd uit
het indexing- systeem ofwel de file allocation table of via ntfs, maar de data staat er nog, totdat het overschreven wordt.

Naschrift: de site waarop ik dit programma heb gedownload is inmiddels verwijderd!! Erg jammer wel want in het vervolg zal ik een stuk zorgvuldiger om moeten gaan met de deletetoets als ik opruiming aan het houden ben!

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Internet

7 reacties

  1. Da’s een goeie!
    Maar ik kan je geruststellen, dat is niet het geval. Je selecteert wat je terug wilt zetten. Er is een optie om de resterende bestanden definitief te wissen. Dus dan is het echt, echt weg! :Man knikt:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.