Stemwijzer.nl alsnog toegankelijk

Stemwijzer

De makers van Stemwijzer.nl, hebben vandaag gemeld dat zij een speciale versie hebben gemaakt die wel toegankelijk is voor blinden en slechtzienden. Op deze site kunnen inwoners van 70 gemeenten een stemadvies krijgen door vragen te beantwoorden. Het slechte contrast en de onbruikbare links zijn vervangen door een platte zwart-wit tekst met standaard links en knoppen. De tekst is nu ook overal te vergroten.

Op 25 januari stelde minister Pechtold de Stemwijzer.nl feestelijk in gebruik. Een technische test, nog diezelfde dag, van Stichting Bartiméus Accessibility en een gebruikerstest van het Testteam van de Federatie Slechtzienden- en Blindenbelang toonde aan dat die website onbruikbaar is voor veel ouderen en gehandicapten.

Computerscherm

Het Instituut voor Publiek en Politiek toont door deze snelle actie aan, dat voor dit soort problemen ook op korte termijn een voorlopige oplossing is te vinden.

U vindt de tekstversie op deze pagina waar u dus stemadvies kunt krijgen.
Klik op de gemeente van uw keuze en dan op de link geheel onderaan de pagina.

8 reacties

  1. Ha Kim. Ik heb gestemd. Drie keer zelfs. En drie keer op mijzelf. Ik ga straks naar het gemeentehuis om te kijken of het wat is geworden.

  2. Ja, maximaal aantal machtigingen dat je mag gebruiken. Ik bleef maar op die rode knop drukken. We zijn bezig met een lokale staatsgreep. Je hoort het wel.

  3. En eigenlijk hoeft er niet eens een speciale versie te komen voor blinden en slechtzienden. Het zou alleen betekenen dat er vanaf de bouw van de site rekening mee wordt gehouden en dat er dus van bepaalde scripts e.d. wordt afgezien. Maar goed, hoe dan ook was dit een goede actie die nog net op tijd kwam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.