Familienaam vertelt meer dan je denkt, stamboomonderzoek en genealogie

Familienaam

Waar wonen je naamgenoten en met hoeveel zijn ze?
Vul je familienaam in en je komt het te weten!
Klik hier
Op familienaam. nl kan je de geografische spreiding van de naam van je familie in Nederland nagaan. (site is verwijderd)

Familienamen en stamboomonderzoek

Familienamen spelen een belangrijke rol in stamboomonderzoek. Zij kunnen verwantschappen aanduiden en belangrijke historische informatie over de eigenaren van de naam bevatten. Hier vind je meer informatie:
Nederlandse Familienamenbank
Er zijn ontelbaar veel familienamen en daar weer variaties op. Er zijn er die nu nog veel voorkomen, anderen zijn totaal verdwenen. Geneanet bevat tienduizenden namen en patronymen.. Ontdek hier de geografische oorsprong en de betekenis van familienamen.
geneanet.nl

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Internet

7 reacties

  1. Van vaders zijde de meeste in Brabant en Limburg, van moeders zijde slechts 3, allemaal in de kop van Noord-Holland.
    Koel van buiten, warm van binnen :Glimlach:

  2. Hij is voor mij nieuw, alleen klopt het niet. Mijn broer woont al 18 jaar in ZH maar staat er niet bij. De uitkomst is 22, wat véél meer moet zijn. Wel ben ik benieuwd naar de familie van moeders kant. Mijn opa was een Deen en daar is de naam zoiets als jansen hier. Toch zijn er 24 met dezelfde achternaam, die héél misschien wel familie van me zijn. Jammer dat niets meer te achterhalen is. :Glimlach:

  3. Tja, zomaar aan gaan schrijven is ook zo iets hè. Maar die aantallen zullen nooit helemaal kloppen. Dat komt omdat uitgegaan wordt van registraties in de telefoongids. Als iemand dus niet in het telefoonboek staat wordt ie niet meegeteld. Dus voor wat het waard is… het is een indicatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.