Puppypleeggezin + gentle leader

gentle leader

Vorige week was het tijd voor de apk van Zep. Het KNGF kwam langs om te zien of alles nog goed gaat. Omdat Zeppo erg veel fysieke kracht heeft is besloten een gentleleader te gaan gebruiken. Het zou gekund hebben dat hij weerstand zou bieden, maar niks is minder waar. Hij laat het rustig toe dat ik de leader om zijn snuit trek en kwispelt er niks minder om. Gelukkig maar want het is echt een uitkomst.

Zep is een erg grote hond die enorm sterk is. Daarbij heeft hij de nare gewoonte fel te reageren op andere honden, in die zin dat hij dan gaat trekken, al zijn gewicht en kracht in de strijd gooit om erheen te gaan. Er is geen agressie in het spel, eerder onzekerheid, of misschien zelfs angst. Voor een geleidehond is dat geen doen, of eigenlijk voor mij niet want ik moet wel op hem kunnen vertrouwen en hij is nu eenmaal niet de enige hond die op deze aarde rondloopt. Het lopen gaat nu een stuk ontspannener, dankzij de gentle leader en we hoeven niet meer te strijden wie nu de sterkste is!
Hond wil man uit hok trekken

Puppypleeggezin

Alweer ruim een week geleden kwam het puppypleeggezin hier op bezoek. Zij hebben mijn hond Zeppo in huis gekregen vlak na zijn geboorte en hem gesocialiseerd, de basis gelegd voor zijn latere werkzame leven als geleidehond. Het weerzien was erg leuk, vooral voor hun dochter die nog maar 10 was toen Zep bij hen in huis kwam. Ik had niet de indruk dat Zeppo hen herkende maar hij reageerde wel erg enthousiast op al die aandacht. We hebben gezellig met hen gepraat, veel over zijn puppytijd gehoord en zijn een eindje gaan wandelen. En natuurlijk naar het park zodat hij los kon en er gespeeld kon worden. Ze sturen me nog foto’s van hem en verhaaltjes over hun belevenissen met hem.

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

7 reacties

  1. Fijn dat Zeppo geen probleem maakt van de gentle leader; heb op de link geklikt en al lezende leek het me niet zo heel prettig voor de hond. Misschien zouden ├ílle honden van jongsaf eraan gewend moeten raken; blijkt het een gezeglijk dier, dan kun je altijd nog overstappen op een ‘gewone’ riem.

  2. Tsja moeilijk hoor, niet iedere hond heeft zo’n ding nodig maar eer je erachter komt dat ie hem wel nodig heeft ben je natuurlijk al ‘laat’. Zeppo geeft niet aan dat hij er last van heeft, het zit niet strak, doet ook geen pijn. Hij is er eerder rustiger door en ik ga er maar vanuit dat het een positieve uitwerking heeft. Voor mij is het sowieso prettiger lopen. Maar ik kan me voorstellen dat hij zelf ook minder gespannen wordt, meer rust in zijn lijf, of kop, heeft en dat is alleen maar gunstig.

  3. Ik vind het een goede oplossing voor hond en baas. Nu wordt de hond niet meer boos en berispend toegesproken dat hij zich moet gedragen. Jouw armen blijven in de kom, kortom prima idee.
    Op aanraden van mij heeft mijn moeder ook ooit zo’n riem gekocht voor haar jack russel. Ze beklaagde zich erover dat Dennis haar arm bijna uit de kom trok zodra hij een andere hond zag. Uiteindelijk is het ding in de kast beland, ze vond het zielig.
    Sorry hoor, ik vind er niets zieligs aan, die prikbanden die ze vroeger hadden, dat vond ik zielig.
    Blij dat je nu met een rustig en vertrouwd gevoel weer op pad kan met Zeppo. ­čśë

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.