Ziek

Nee, ik ben niet ziek maar werd het haast wel! Gisteravond rond een uur of 9 kwamen er plotseling een stuk of 20 spamberichten binnen op mijn log. Ik heb wel een antispam plugin maar die liet ze allemaal door, ze glipten er mooi doorheen. Niet mooi dus want ik moest ze gelijk gaan verwijderen. Die dingen hebben een aantrekkingskracht op elkaar als een magneet. Ik ben zo ziek

Ondertussen leek de lijst spam maar niet te slinken, mail bleef binnenstromen. Ik keek even… 500 nieuwe mailtjes, allemaal spam op zo ongeveer al mijn logjes…
Wat nu?
Er zat niks anders op dan ze te verwijderen, wat me erg veel tijd kostte. Toen was ik het zo beu dat ik mijn log tijdelijk uitschakelde. Inmiddels heb ik iets nieuws toegevoegd aan de invoervelden bij de reactie. Dus moet je voortaan een eenvoudig rekensommetje oplossen alvorens je je reactie kunt plaatsen. Niet ideaal maar vooralsnog weet ik geen andere oplossing. Zo’n aanval op mijn log heb ik liever niet nog een keer.

Nu schreef ik in mijn vorige log over antivirus en spam en zo… zou dat ook als een magneet gewerkt hebben!

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

18 reacties

 1. Ik heb de Akismetplugin nooit nodig gevonden, omdat alle reacties met meer dan twee links door mij al moeten worden gemodereerd. Soms kwam een ongewenste reactie met maar één link en die moest ik dan even zelf verwijderen. Dat was te doen.
  Vandaag is het druk met die éénlinkreacties. Ik heb er al zeker dertig binnen, allemaal iets met Xbox. Nu heb ik maar snel Akismet ingeschakeld die ze tot nu toe allemaal opvangt.

 2. Nanos, die ervaring had ik ook, tot gisteren. Allemaal reacties met 1 link en tekst erbij die onleesbaar was, zelden normale woorden dus.
  Die Akismet plugin kreeg ik eerder niet werkend, geen idee waarom niet maar hij pakte de key niet. Nu ineens wel en tot mijn verbazing hield het in een paar minuten tijd al 13 reacties tegen!

 3. Typisch toch! In mijn geval kwamen al die reacties gisteren op zo ongeveer alle logjes binnen die ik in de loop der tijd geplaatst heb. Maar het leek wel alsof die laatste log de aanleiding vormde. Nou goed, ik ben blij met Akismet, tot nu toe en hoop dat aanvallen van spamrobots voortaan achterwege blijven.

 4. Kreeg gisteren acht mailtjes met de mededeling dat er was gereageerd op een log van Kim waarop ook ik ooit een reactie had gegeven. Na één keer klikken wist ik hoe laat het was.
  De sommetjes lijken me een goed systeem om de spammachines buiten de deur te houden. Te vergelijken met de code die je moet invullen bij een reactie op mijn weblog.

 5. Vervelend Kim!
  Sommetje vind ik overigens ideaal, veel beter dan de soms onleesbare cijfer /lettercombinaties die je dan met invoeren.

  Brechje is inmiddels gesteriliseerd en dat is enorm goed gegaan. Ze is lekker opgeknapt en het lijkt erop dat ze zich veel beter voelt dan voor die tijd!

 6. Tot nu toe nog geen last van gehad. Wel van spammen in een gastenboek. Dat kwam nadat ik een link van iemand had geplaatst en vervolgens kwamen al zijn vrienden uit de Amerikaanse verzekeringsbranche om hun webistes in m’n gastenboek te spammen. Na het blokkeren van 20 IP-nummers hield het op.

  Zo’n som is een stuk beter dan die slechtleesbare plaatjes bij webminlog. Daar heb ik het dan ook zoveel mogelijk uitgeschakeld.

 7. Ik heb de trackbackspam en GOOR! Nee niet Gordon, maar seksspam. hm, san moet seks ook in het Engels. Ik heb de trackback uitgeschakeld staan, maar het komt nog steeds binnen. 🙁 Ik ben benieuwd of een foute optelling wel doormag. 😉 Nee dus, moet ik rekenen, maar beter dat die rotcode, die ikzelf op mijn eigen log 14 keer heb moeten ontcijferen. Balen!

 8. Your comment is awaiting moderation.
  op maandag 15 januari 2007 om 23:15 pm
  Ik heb met hulp van mijn vingers de som uitgerekend, maar ik kom er niet door. Moet jij eerst goedkeuring van de reactie geven?

 9. Peggy, ik snap het al! Jij hebt woorden gebruikt in jouw reactie, die ik nu maar even niet zal herhalen, waardoor deze achter werd gehouden. Ik moest inderdaad goedkeuring geven. Maar het sommetje heb je goed gemaakt! Lol

 10. Zo, is jouw site goed beveiligd! Ik begrijp welke woorden het bericht tegengehouden hebben, en zal ze ook niet herhalen. 😉 Ik zal bij mij iedere keer de laatste berichten moeten controleren of er wat bij is gezet.

 11. Toch goed gevonden zo’n spam-protection.
  Hoop dat het allemaal goed blijft werken.
  Wij hebben mn last van gekke mailtjes …………
  Groetjes

 12. Ik had dat op mijn vorige site. Eén keer een nummer geplaatst van Neil Young en dezelfde dag niets anders dan sexspam. Ik weet dat internet voor de links is, maar die link kon ik niet bevatten.

 13. Erwin, ik zou willen dat ik het wist wat die troep veroorzaakt cq aantrekt. Dan konden we het voorkomen. Maar ik vrees dat er weinig tegen te doen is. Nu heb ik een goede antispam plugin. En dat sommetje bij de reactie is ook een goede want tot nu toe houdt die alles tegen. En er wordt nog gefilterd op woorden want jouw reactie stond ook in de wachtlijst om gekeurd te worden! Lol

 14. ’t Zijn hier nu steeds andere sommetjes en ik moet nog op mijn woorden passen ook… Vandaag of morgen krijg ik nog een diploma voor de PABO, want studenten daar kunnen naar verluidt rekenen noch taal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.