Schrikken hoor!

Schrikken hoor

Doorgaans maak ik met mijn hond alleen positieve dingen mee. Het is een druk, vrolijk en enthousiast beest. Maar vanmiddag niet. Toen begon hij plotseling te hijgen in zijn mand, nadat hij al uitgelaten was. Nog maar eens naar buiten dan maar dat veranderde er niks aan. Hij bleef erg hijgen en af en toe piepen. Hij kon wel normaal bewegen en lopen, kwispelde ook.
Zeppo
Toch zei me dat laatste niet zoveel want mijn vorige geleidehond, Breeze was er ook zo eentje. Die stond nog wel te kwispelen nadat ze net was aangevallen door een andere hond. Zij lag op een dag ook zo te hijgen. Bij de dierenarts bleek toen dat ze een kankergezwel ter grootte van een tennisbal had waardoor haar milt was gescheurd. Even later was ze dood. De schrik zat er hier dus goed in.
Kim en Zeppo
Op naar de dierenarts. Tot mijn opluchting kon hij niks ernstigs constateren. Zep lijkt kerngezond te zijn. Vermoedelijk is het een maag/darmvirus waar hij last van heeft. Zijn temperatuur was aan de hoge kant en de darmen waren gespannen. Nu houden we het goed in de gaten. De kans bestaat dat er een aanval van diarree komt. Zal niet de eerste keer zijn en voor zowel hond als baas geen pretje!
Meneer ligt inmiddels weer rustig in zijn mand en de rust is wedergekeerd.

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

9 reacties

  1. Ik kan me voorsellen Kim, door je vorige ervaringen met je vorige hond, dat de schrik er in zit. Gelukkig bleek alles mee te vallen. Gelukkig maar. Jammer dat dieren niet praten kunnen, waren we er wat sneller achter wat er met ze aan de hand was.

    gr erik

  2. Goh, nooit bij stilgestaan dat een hond ook een darm virus kan krijgen. Stom he? Moest hij niet ontzettend vaak naar buiten om te poepen? Ik ben blij dat het verder niets ernstigs is.en dat Zep weer snel de oude is.

  3. Ja, hij moest heel vaak naar buiten de eerste dagen en we vroegen ons herhaaldelijk af of hij onderhand niet leeg zou zijn! Hij kreeg immers maar de helft van zijn dagelijkse hoeveelheid brokken… en dan nog. Gelukkig kreeg hij geen diarree en was het met een paar dagen weer normaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.