Stelletje vandalen

Vandalen actief

Maandagavond half tien, de bel gaat. “Is die auto daar van u?” (wijst op onze auto) Ja dus. “Die hebben ze met purschuim bespoten.” “Wat!! Vandalen!”

En ja inderdaad. Een van de portieren is dicht gekit met van die troep. Geen beweging in te krijgen. Dat betekent morgen een bezoekje aan het politiebureau, contact opnemen met de verzekering en de garage. Verdorie wat een toestand. Toegetakelde auto door vandalen

Ik zou haast denken dat we hier in een achterbuurt wonen. Auto’s worden bekrast, ruiten ingeslagen, garages besmeurd met grafiti. En nu was onze auto aan de beurt. Het politiebureau kun je vanuit onze woning net niet zien, zo dichtbij zitten ze. Maar dat lijkt de uitdaging juist groter te maken.
Ach, het komt wel weer goed maar vervelend is het wel.

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

21 reacties

 1. Is alleen het slot dichtgespoten of de hele deur. Dat wordt een dure grap en veel tijd kwijt op het politiebureau. Woon je bij mij in de buurt? Mijn voordeurslot is ook een keer dichtgespoten.Kan je altijd op het politiebureau binnenlopen of is dat ook maar 2 uur in de week? Ik hoop voor jullie dat het gauw verholpen is, en dat ze het niet nog eens doen.

 2. Het politiebureau is dagelijks, behalve op zondag, geopend. Net was er ook nog wel iemand maar er werd gezegd dat we morgen terug moesten komen. Zij komen ook niet kijken naar de auto.
  Het portier is aan 3 kanten dichtgespoten met die troep. Dat is zo keihard dus het portier kan niet meer open. Er zat ook wat op een wiel dus vermoedelijk is het ventiel nu ook dichtgemetseld! Het is de deur van de ‘bijrijder’ dus Berry kan in elk geval fatsoenlijk achter het stuur kruipen!

 3. Ik heb de laatste tijd over heel wat rare voorvallen gelezen, maar schuimspuiten kende ik nog niet.
  Erg vervelend voor jullie, ik hoop dat de daders gepakt worden.

 4. Verdomme zeg
  Ik snap niet dat ze daar het lef toe hebben om andermans spullen te vernielen.
  Heb je al geprobeerd met een mesje de bestuurderskant open te maken?
  Door de kit wat weg te snijden.
  Werkte op de autosloperij wel bij mij.
  Dat de politie maar opschiet of gewoon camera’s gaan hangen op het plein.

 5. Grapjas. Als we de auto wilden slopen hadden we dat wel geprobeerd! We hebben er zelf niks aan gedaan, sowieso niet in verband met de verzekering. Bij de garage stonden ze met hun mond open van verbazing. Zij kregen er geen beweging in, in het portier. Maar het zal wel opgelost worden. 💡

 6. Kim, ik kan me niet kwader maken dan om dit zinloze vernielen van andermans spullen. Onder het mom van “leuk, even pret maken”. Bij mij hebben ze eens, om in te breken in de auto, mijn beide voorportiersloten met een schroevendraaier verstierd. Schade … ruim driehonderd euro. Dan heb je er de pest in. Jammer dat dit moest gebeuren.

  erik

 7. Je hebt er een foto bijgezet. Ze hebben er wel werk van gemaakt, ze zijn vast in opleiding voor voegenvullers.
  Gaat er vanavond iemand in jullie buurt wachtlopen?
  kijk je nog even naar het liftmannetje? 😉

 8. Dat zou wel een goed plan zijn! Weet je, afgelopen nacht zijn ze bezig geweest een heel stel auto’s te bekogelen met…. eieren! De onze niet trouwens. Nu hebben we een leenauto. Je houdt je hart vast voor wat er vannacht weer komen gaat.
  Liftmannetje, help, wat bedoel je? 🙄

 9. Wat een idioterie. En wat een gedoe ook om het allemaal weer in orde te krijgen.
  Je snapt toch niet waarom het zo gaat. Gewoon met je vingertjes van andermans spullen afblijven lijkt héél moeilijk te zijn.
  Vervelende ontwikkelingen, dat zijn het.

 10. Zijn er nog meer auto’s op die manier dichtgekit? Als het alleen jullie auto is, dan kan je bedenken dat het geen toeval is. Het lijkt me nogal een werk om zoiets te doen. Gelukkig hebben we hier dat soort malloten niet. Nou heb ik ook geen auto, maar dat terzijde. Af en toe hoor ik in andere buurten wel dat er banden lekgestoken worden en af en toe zelfs auto’s in de brand worden gezet. Met goede informatie doet de politie daar doorgaans wel wat aan en af en toe pakken ze een gek op.

 11. Bij mijn weten is onze auto de enige die zo toegetakeld is. Vijanden hádden we niet, nu wel.
  Overigens is het in een mum van tijd gedaan hoor, er zit een spuit aan zo’n tube of wat het ook was en veel werk is het niet. Overigens zal het ’s nachts gebeurd zijn.
  Tel daarbij op dat we aan een plein wonen en geen van de woningen en appartementen zit direct aan de straat met de woonkamer. Het is geen doorgaande straat dus weinig verkeer.
  Dit is voor het eerst maar er werden wel vaker auto’s bekrast, dan ook telkens maar eentje, het liefst nieuwe.
  De politie doet volgens mij niks. Ze wilden niet eens het aangifteformulier invullen, dat was teveel werk en dan moesten we maar een andere keer terugkomen.
  En dat zou weer niet best zijn voor de verzekering want je moet dergelijke dingen binnen 24 uur melden bij de politie, wil je niet terugvallen in je no claim. Dus hebben we via internet aangifte gedaan. De dader zal vermoedelijk nooit gepakt worden.

 12. Als het telkens 1 auto is, dan zou het wel eens telkens dezelfde dader kunnen zijn. Inmiddels is bij onze politie doorgedrongen om vooral werk te maken van veelplegers. Een paar mensen kunnen heel wat ellende veroorzaken.

  Vandaag las ik nog een rechtzaakstukje in de krant van een 52-jarige man die de meest vervelende dingen uithaalde. Tig jaren gewerkt met een goede baan, daarna nog een aantal jaren leraar geweest, maar ook daar wegbezuinigd en vervolgens aan de drank, stelen, vrouw slaan en noem maar op. De stap van normaal naar vreemd is schijnbaar niet zo groot. Hij is nu aan het Jelinekken.

 13. Ik vind dat vandalisme alleen door gekken wordt gepleegd want iets opzettelijk vernielen wat spullen van iemand anders zijn kan echt niet. 😥 👿 😥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.