Fotograaf Kim

Fotograaf

Gisteren gingen Berry en ik een digitale camera kopen. Die zou ik cadeau krijgen voor mijn verjaardag. Indien gewenst leg ik nog wel uit hoe ik erbij kom zo’n ding te willen hebben…!Fotocamera
In de winkel zei Berry opgetogen dat ie blij was mij zo’n cadeau te kunnen geven en dat dat een leuke nieuwe hobby op zou leveren! Waarop ik voor de gein zei: “Daar kom je wel achter hoe leuk dat is, vooral als ik nadat ik 290 foto’s heb gemaakt jou kom vragen te beschrijven wat erop te zien is…!!”
“Ach,” zegt hij “dan vraag ik toch gewoon oordopjes met mijn verjaardag zodat ik je niet hoor.” Daarop heb ik maar gezegd dat dat weinig verschil zou maken met nu!Knipoog

De verkoper vroeg met een lach: “Ruzie maken in de winkel?”
Ik: “Nee hoor, dat is normaal dat wij zo met elkaar omgaan.” Waar Berry aan toevoegde: “Ja, we hebben vandaag al kibbeling op!” (dat komt omdat een vriend van ons dat altijd zegt als wij zogenaamd aan het kibbelen zijn)
Ik weer: “Staat op ons dagelijks menu. Ber, wat eten we vanavond?”
Berry: “Kibbeling.”
Fotograaf
Maar hoe dan ook, binnenkort ga ik het voor mij onzichtbare zichtbaar maken. Heb dan wel tekst en uitleg nodig maar zo vorm ik me telkens weer een beeld… hoop ik!

Lees ook: prijsuitreiking fotowedstrijd

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

22 reacties

 1. Weet ik niet Leendert, niet gezien.
  Ok├ę even serieus. In eerste instantie stond hij een beetje raar te kijken maar daarna ging hij me gewoon uitleg geven. Zelf maak ik natuurlijk wel geintjes over scherp stellen en zo maar hij is geen onbekende voor ons en gaat er prima mee om.

 2. Hey Kim, ben erg benieuwd naar je foto’s, maar nog veel meer naar je ervaring van het fotograferen. Het fascineert me mateloos, niet kunnen zien en toch fotograferen. Eerst Fred en nu heb jij dus ook een camera.
  Ik hoop je ook gauw eens te ontmoeten en te spreken over mijn Blind-art project. Het ligt een beetje stil, ik zit eigenlijk te springen om feedback van meerdere kanten. Maar ook zo druk met schilderen, exposities regelen en studeren, dat ik er nog niet aan toe gekomen ben. Heb wel plannen voor een Blindart.web-log. Webadres is aangevraagd, nu nog vullen. Allereerst mijn twee blind-art voelschilderijen die als zwerfkunst langs blinden reizen er op zetten. Plus reacties van de tijdelijke eigenaren. Ik zal jou ook af en toe vragen of ik een stukje van je mag plaatsen, de stukjes over kunst en over je fotografie-ervaringen.
  Mijn expositie in dekunstclub.nl i Eindhoven is nog tot 30 april, dus laten we de komende weken ergens een afspraak maken.
  Groetjes,
  Mieke ­čÖé

 3. Hahaha echt grappig hoe jullie met elkaar omgaan. Dit is natuurlijk een greep uit alle dagen, maar toch grappig :D:

 4. Wat humor in de pap kan geen kwaad. Ben benieuwd wat de camera in jouw handen zal registreren.
  (P.S. Het verhaal dat je op mijn weblog niet kon lezen heb als antwoord afgedrukt.)

 5. Nanos, ik hoop van wel! Ik krijg hem pas op mijn verjaardag… en dan moet ik daarna Berry zover zien te krijgen dat ie de resultaten beoordeelt! :Dizzy:

 6. quote:
  Indien gewenst leg ik nog wel uit hoe ik erbij kom zo’n ding te willen hebben…!
  Dat is zeker gewenst! Er zit vast een verhaal of theorie achter, maar ik kan niet bedenken hoe of wat.
  Wanneer ben je ook alweer jarig? Ik ben h├ę├ęl slecht in zulke dingen …

 7. Ok├ę er zijn eigenlijk meerdere redenen, ik noem ze in willekeurige volgorde.
  Toen ik nog kon zien vond ik fotograferen altijd erg leuk, deed dat met veel plezier. Daarvan is altijd wat blijven hangen, het trekt me op de een of andere manier nog steeds. Ik vind het nu een uitdaging, kijken of het lukt. Daarbij komt dat ik, zoals ik aangaf, het voor mij onzichtbare zichtbaar wil maken. Door iets waarvan ik denk dat het de moeite waard is vast te leggen op foto maak ik het zichtbaar. Anderen kunnen mij een omschrijving geven, die ik, als het goed is, herken! Zo blijft de herinnering tastbaar… tsja. Ik bedoel, de herinnering zit in mijn hoofd maar als een ander door foto’s bladert, mij erover vertelt komen bij mij de herinneringen, beelden weer boven.
  En verder werd het hoog tijd dat we zo’n ding gingen kopen!
  Ik ben de 19de jarig, zondag.

 8. Een camera is een geweldig geschenk.
  Kan me zo voorstellen dat je vooral emotie zult vastleggen.
  Ik ben in ieder geval heel benieuwd naar de resultaten.
  Welke camera krijg je?
  Of is dat nog een verrassing? :cuckoo:

 9. Nee, het is geen verrassing want ik heb hem zelf mee uitgekozen! Het is een Canon nog watte, een zwarte… Het wordt even opgezocht, momentje.
  Het is een: Canon ixus i digital (of het is lxus, dat was onduidelijk).

 10. Ik ben heel benieuwd hoor.
  Ik vind het eigenlijk wel een grappig idee moet ik zeggen. Maar ik wil graag eens zien wat jij zo kan vastleggen.
  Want ik moet eerlijk zeggen dat ik er zelf vaak weinig van terecht breng, en dat als ziende persoon…… .
  Groetjes
  Audrey

 11. Ja, heel veel! Het is wel flink oefenen hoor, het valt nog niet mee om precies goed te richten!! Maar eer ik ze eraf kan halen moet de batterij helemaal leeg zijn, de eerste keer moet dat, dus ik kan hem nog niet aansluiten op mijn pc omdat ie dan gelijk gaat opladen. Dus nog eventjes wachten en dan plaats ik een foto…

 12. Je kent me niet, maar ik heb ook wel een film gezien waarop iemand die slechtziend was heel veel foto’s van een kat maakte. Iedereen zei dat er een kat op stond. Dan vroeg hij wat de emotie was. Dat gingen ze dan vertellen. Met een voorbeeld uit eigen leven.
  Ik vind het heel tof en ik kan het goed begrijpen. Ook zonder uitleg.

 13. Ik moest eerst grinniken toen ik het las, maar het is je echt serieus. Te gek joh! Ik heb 2 jaar geleden een digitale camera van mijn broer gekregen, en sjouw dat ding overal mee naar toe. Het is voor mij een fijne manier om dingen helpen te onthouden. Op mijn kleine canon zit ook een mogelijkheid om geluidsfragmenten op te nemen. Ik gebruik het weleens om te omschrijven wat ik voelde toen ik de foto nam. Soms vergeet ik dat weleens.
  Ik wens je ontzettend veel lol met je camera, leg ook even vast hoe mensen reageren als jij als blinde een foto van ze maakt. Levert vast hilarische plaatjes op ­čśë

 14. Supersupersuper en plaats maar heeeeeeeeeel veel foto’s; ik ben echt superblij dat ook jij de voordelen van een digi hebt ingezien … Je zal er echt veel plezier aan beleven!

 15. ik zag van de week op tv een programma met ivo niehe over een fransman die blind was geworden op zijn 7e jaar en ook fotograaf was. door te “voelen” en eventueel het objeckt geluid te laten maken, kon hij heel goed richten op het doel, de foto’s die hij maakte zijn echt mooi, op de een of andere manier “anders” dan zomaar foto’s , de posities die hij de camera liet inemen waren bijvoorbeeld naast hem of boven zijn hoofd…waardoor je een heel apart effect krijgt.
  ik wens je veel succes en geluk met fotograferen. :Cool:

 16. Jammer, die uitzending heb ik gemist. Ik weet wel dat er een workshop fotografie voor blinden wordt, of werd, gegeven. Ik vind het zelf leuk om te doen, maar het vereist veel oefening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.