Dijk van een avond!

De dijk

Gisteravond was het weer zover: concert van De dijk in 013! Zanger Huub en de 7-koppige band kregen het ook deze keer voor elkaar, 2200 man een geweldige avond bezorgen! Bijna 2 uur non-stop swingen, meezingen, klappen. De sfeer was als vanouds, het publiek divers.
Sinds 1981 al bij elkaar en inmiddels hebben de heren meer dan 150 songs op hun naam staan.

Het repertoire was gevarieerd. Er was ruige, onvervalste Dijk-rock, nummers als Ga in mijn schoenen staan (een bewerking van Joe Souths uit 1969 stammende Walk a mile in my shoes), Dansen op een vulkaan, waarbij het dak er bijna afging, het nieuwe Recht in de ogen, en Beter dan ooit.

Nee, De dijk was niet beter dan ooit, ze waren goed als altijd. De solopartijen van de bandleden bezorgden me geregeld kippenvel, zo mooi, in woorden niet uit te drukken.
Het was genieten, met hoofdletters!

Toiletbezoek?

Poppodium 013 heeft een paar invalidentoiletten waarvan we een sleutel hebben. Niet dat ik erop aangewezen ben maar ik vind het niet prettig dat Berry met me mee moet in een overvolle toiletruimte met rijen tot aan de zaal. Maar goed, het toilet bleek bezet. Nee, er zat niemand óp maar er kon niemand ín! Een invalidentoilet is ruimer dan standaard en dus ideaal om als opslagruimte te gebruiken.

En vandaag is het alweer 28 april. Een dag als alle anderen, maar niet voor mij. Het is nu 15 jaar geleden dat ‘het ongeluk’ gebeurde. Een dag dus van terugkijken in de tijd, van even stilstaan. En weer verder gaan. Ik kreeg een heel lief kaartje van mijn moeder om me een hart onder de riem te steken. Daar schiet ik toch wel van vol hoor. Maar gelukkig schijnt de zon en ik zet een lekkere cd van De dijk op!

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

8 reacties

 1. Hmm, ik vind het moeilijk om te reageren, ik ben altijd bang dat ik het verkeerde zeg of schrijf. Natuurlijk mag je terugkijken, het verdriet om wat je bent verloren hoort erbij, je moet er alleen niet in blijven hangen. Daarom ben ik blij dat je de Dijk hebt om je door deze rottijd heen te slepen. Meis, je doet het geweldig!!!

 2. Niks verkeerd gezegd hoor! Het is me tot nu toe gelukt om er niet in te blijven hangen, ik bedoel dat dat eigenlijk nooit is gebeurd. Altijd
  waren er wel lichtpuntjes, soms duidelijk of sterker maar toch. Always look at the bright side of life! 🙂

 3. Je hebt van die dagen …
  Ik blijf het knap vinden hoe je je erdoorheen geslagen hebt, Kim, en ongetwijfeld in de toekomst ook zult doen.
  Je bent een dijk van een vrouw!

 4. Ja, ook ik zal die datum niet snel vergeten.
  We waren toen nog geen familie.
  Maar zoals je misschien nog weet verloor ik bij dat ongeluk een klasgenootje. Geen vriendin ofzo, maar het maakt wel indruk.
  We zaten midden in een tentamenweek. Nou, daar is toen niet veel meer van gekomen…… Ik vind het knap hoe jij hier bovenop gekomen bent en hoe je omgaat met je handicap.
  Oh ja, ons dochtertje Amy mag in augustus naar de peuterspeelgroep. Ze gaat dan naar de peutergroep van het revalidatiecentrum. Daar hebben ze tegenwoordig peutergroepen voor peuters die een ontwikkelingsachterstand hebben…..
  Heel fijn hoor dat die mogelijkheid er is.
  Groetjes
  en geniet van het mooie weer
  Audrey

 5. Audrey, bedankt voor je reactie! Ik wist het nog dat Boukje bij jou in de klas zat. Voor velen zal de schok groot zijn geweest in die tijd.
  Goed nieuws over/voor je dochtertje. Veel succes gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.