Nieuwe look

Nieuwe look

Schrik niet te hard van de veranderingen… Toch al gebeurd? Misschien gebeurt het nog wel vaker want ik ben volop bezig.

Sinds ik dit weblog heb had ik me nog niet eerder beziggehouden met de lay-out. Het kiezen van kleuren is niet mijn sterkste kant. Gisteren was ik op de site van WordPress in wat thema’s aan het bladeren. Berry zag een mooie look die hem wel aansprak. Mij leek het ook wel wat dus de boel gedown- en ge-upload. Alleen beviel de indeling me voor geen meter. Het betere knip- en plakwerk lijkt aan mij niet besteed want er werd van alles niet getoond wat ik wel wilde plaatsen. Het overnemen van de kleurcodes uit de stylesheet was absoluut ondoenlijk, de verschillen waren te groot zodat ik niet wist waar ik welke code moest zetten.
Regenboog met vele kleuren
Voorlopig blijf ik dus maar even aanrommelen en wie weet is straks weer alles blauw en wit, of paars met rose of…?

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

29 reacties

 1. Oke Kim, dit is even wennen. Hier en daar nog wat rommelen en het komt geheel voor elkaar. Kleuren e.d. zijn mooi. Ik zie vanzelf je volgende verandering tegemoet.
  Gewoon onthouden: veranderen van log-uiterlijk doet lezen …

  erik

 2. Rond 21 uur op 2 September 2006 zie ik een soort rozig canvas achtergrondje. Bij de beginpagina zie ik links een stuk niets en valt er rechts een deel naast m’n scherm. Net de schuifbalk kan ik daar komen. Erger is het als ik een reaxi tik en de gele banner met de laatste reaxi’s over het reageervak blijft staan. Ik tik nu dus ook af en toe blind, maar dan onder die gele banner door. 🙂
  Succes met het prutsen.

 3. Ik geloof niet dat dat de bedoeling is. Het lastige is dat ik die dingen niet waarneem. Toen straks vielen er ook al teksten over plaatjes heen of buiten de randen. Hm, dan maar weer terug naar het oude?

 4. Dat geeft de burger weer moed!
  Ik blijf aan de gang met al die codes en dan weer is het goed, dan weer niet, ik hoor dat de tekst van de reacties te breed is enz. Maar kop op, denk ik dan… alles komt goed.

 5. Het ziet er wel mooi uit, maar inderdaad is het moeilijk te lezen.

  Ik dacht dat het aan mij lag en had daarom nog niet gereageerd, maar nu ik zie dat het bij anderen ook zo is, kan ik het, jammer genoeg, alleen maar bevestigen.

  Maar dat gaat vast wel goedkomen. Succes met het verder opbouwen.

 6. Xiwel, Hannah kwam waarschijnlijk op een ongunstig moment. Paardenman wees me er namelijk even later op dat de kolommen verschoven waren, er teveel witruimte was etc. Dat heb ik weten te herstellen. Als het goed is zal deze lay-out cq dit thema geen problemen meer geven, met welke browser dan ook.

 7. Nog een kleine aanmerking. Bij dit log zie ik dat iedereen iets ‘zegt’. Dat zie ik vaker bij WordPress-logs. Ik kan je verzekeren dat als ik iets type, ik dit doe met mijn mond dicht. Volgens mij is een dubbele punt achter een opmerker of opmerkster voldoende.

 8. @Kim: Jij bent oom makkelijk om te praten tikken. 🙂

  Helemaal vergeten dat je het te horen en te voelen krijgt. Dan klopt ‘zegt’ toch weer wel; ‘drukt uit’ zou ook nog kunnen.

 9. Zo is het mooi, Kim! 😆

  @Xiwel
  Met ‘zeggen’ is niets mis hoor: zeggen is ook ’te kennen geven’ en ‘opmerken’ en dat is wat je doet als je een reactie schrijft.

 10. Het is in ieder geval een stuk beter dan bij bij Web-log. Daar staat bij iedereen ‘geplaatst door’. Dat is niet meer in iets anders te wijzigen zoals bij de oude versie. Geplaatst is niet fout maar het is zo hetzelfde. Zelf heb ik dat opgelost door de textkleur van geplaatst gelijk te maken aan de achtergrondskleur. Helaas logt hier iemand waar die truck niet voor werkt. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.