Nuhr

Een jaar of wat terug las ik op iemands weblog over NUHR (Niet Uit Het Raam). Had er nog nooit iets van of over gehoord.Smiley innocent Ja, dacht ik, want later bleek dat ik in september 2004 het Vrouwenstrijdlied had geplaatst! En ook op mijn homepage heeft de tekst van het lied Dromen gestaan. Kennelijk sprak het me aan.

Vrijdag traden de heren van NUHR op in de schouwburg in Tilburg. We hadden kaartjes en ik was erg benieuwd wat ons te wachten stond. Op internet las ik:

Zelf voelen ze zich meer theatermakers dan cabaretiers. Ze spelen niet in op de actualiteiten en maken ook geen politiek cabaret. Een boodschap hebben ze niet echt.

Ok├ę, als ze al een boodschap hebben dan stond die zeker niet op de voorgrond, werd niet als zodanig gepresenteerd. In al hun hilarische en humoristische sketches zat wel degelijk een serieuze ondertoon, in ieder geval iets om over na te denken. Maar goed, het is maar net hoe je het interpreteert.

Het was een leuke avond. De mannen zijn goed, grappig, soms ijzersterk, maar ook heel druk. Het gaat snel, er gebeurt veel maar het is vooral leuk. Een aanrader!

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

6 reacties

  1. Het klinkt heel goed. Een aanrader dus. Wie weet komt het op mijn pad ­čśë Ik ben toch nog aan het neuzen in de theatergids.

  2. Nuhr ken ik al heel lang en ik kan me er erg mee vermaken. 2 van die Nuhrers zijn regelmatig op TV. Joep van Deudekom vroeger in Kopspijkers en Onder d/e Tram (vind ik ook erg leuk) en veel bij de Ikon, RVU en Teleac. Vaak doet ie een autoritaire leraar of vader van pubers. Peter Heerschop is ook erg bekend van Kopspijkers en dergelijke.

    Wat mij betreft zit er wel degelijk een boodschap in en proberen ze op een Tijl Uylenspiegelmethode mensen tot denken te zetten over sociale misstanden in de eigen omgeving. Een beetje wereldverbeteraars met een glimlach en zeker niet te drammerig.

  3. O ja, en ze doen weinig aan zichtwerk (vrijwel geen decors of verkleedpartijen), behalve dat ze wel hele goede gezichtsuitdrukkingen hebben. Je kan het dus prima zonder beeld volgen.

  4. Xiwel, helemaal mee eens. Die boodschap is op een lollige manier verpakt maar ook met humor kun je tot mensen doordringen. Er kwamen ethische kwesties aan bod die voor veel herkenning zorgden en tegelijkertijd op de lachspiere werkten door de typetjes die ze neerzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.