Circle of life

Net luisterde ik naar The circle of life, van Elton John. De tekst sprak me aan. Misschien niet toevallig. Gisteren was het 14 jaar geleden dat ik betrokken raakte bij een verkeersongeval, waardoor ik blind werd. En vandaag is het 14 jaar geleden dat mijn vriend, die destijds naast me in de auto zat, stierf. Dit soort dagen vergeet ik nooit van mijn leven. De tijd slijt de scherpe kantjes van het verdriet eraf. Maar de herinnering blijft.

From the day we arrive on the planet
And blinking, step into the sun
There’s more to be seen than can ever be seen
More to do than can ever be done
Some say eat or be eaten
Some say live and let live
But all are agreed as they join the stampede
You should never take more than you give
In the circle of life
It’s the wheel of fortune
It’s the leap of faith
It’s the band of hope
Till we find our place
On the path unwinding
In the circle, the circle of life
Some of us fall by the wayside
And some of us soar to the stars
And some of us sail through our troubles
And some have to live with the scars
There’s far too much to take in here
More to find than can ever be found
But the sun rolling high through the sapphire sky
Keeps great and small on the endless round

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

14 reacties

 1. Het was ook gisteren dat ik uitgebreid op je website las en de korte versie van ‘Jong’ keek. Indrukwekkend, ook al weten we nu (een beetje) hoe het je verder ging.

 2. Wat toevallig! Die uitzending vind ik zelf mooi, soms grijpt het me nog aan. Maar het is niet de echte Kim, ja toch wel natuurlijk, maar ik was heel gespannen en niet 100% mezelf. Normaal ben ik veel drukker, sneller praten, gebaren makend.
  En dagen als deze, ach, het is niet meer zo moeilijk als het in het begin was, maar het blijven momenten om weer even bij stil te staan.

 3. Ja, zulke dagen kun je niet vergeten.
  Ik merkte onlangs dat toen ik muziek vanongeveer december 1979 hoorde, dat dat weinig meer met mij deed, maar jaren geleden was dat anders en zette ik meestal die muziek maar snel af.

 4. Ik zal nooit meer met dezelfde oren en hetzelfe hart naar deze muziek luisteren.
  Geen wonder dat je zo een wijze vrouw bent.
  Knuffel van mij!

 5. @Indigo, dank je wel.
  @Leendert, ik neem aan dat die periode bepaald geen fijne herinneringen met zich meebrengt. Toch is het wel positief te noemen dat je merkte dat je nu anders omgaat met liedjes uit die tijd. Ik bedoel, het zegt toch wel wat dat je er nu wel naar kunt luisteren? Soms heb ik dat nog steeds met bepaalde nummers dat ik ze even niet wil horen. Die roepen dan herinneringen op waar ik op dat moment geen zin in heb.

 6. Lieve Kim, je weet er zijn engelen om ons heen,die zelfs het ondragelijke,dragelijk maken, in geest zijn wij allen 1 in liefde, ik zend je veel liefde toe van mijn plekje..
  a big hug voor jou
  Karnayna

 7. Klopt Anna. Ik streef er ook niet naar ze te vergeten. Het enige (nou ja 1 van de dingen) die ik kan doen is me richten op het heden en de toekomst, en het verleden het verleden laten. Valt beslist niet altijd mee. Veel herinneringen zijn mooi en goed en dragen daarmee positief bij aan het heden, of zo iets… maar tegelijkertijd maken ze het gemis duidelijk.

 8. Ha Kim,
  Na wat heen en weer geklets over alt-teksten ben ik eens verder gaan lezen op je log. Wie is Kim? En dan kom je dit logje tegen… Dat is toch wel even aangrijpend om te lezen. Maar ik ben vol bewondering. Een bijzonder log, een bijzondere logster.
  Groet, Henk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.