Vakantie in de sneeuw

Alweer anderhalve week geleden vertrokken Berry en ik voor een paar dagen naar de Veluwe.
Weer een aanbieding Kim?
Ja, en nog beter dan de vorige keer want nu hoefden we maar 2 euro per persoon per nacht te betalen. Met nog wat bijkomende kosten was dat alles bij elkaar een schijntje.
Park Epe
Bij aankomst regende het even maar de rest van de week bleef het droog, nou ja op wat sneeuw na dan. We hebben weer lange wandelingen gemaakt en genoten van de stilte die daar nog heerst.
Huisje Epe

Donderdag dus begon het te sneeuwen. Voor sommigen een genot, voor anderen een bron van ergernis. Het nadeel van sneeuw vind ik dat veel herkenningspunten verdwijnen. Normaal kan ik me oriënteren aan o.a. de verschillen in bestrating, kuilen in het wegdek, stoepranden en dergelijke. Maar die verdwijnen nu en ondanks dat ik een routevaste hond heb vind ik dat toch erg lastig. Een hond blijft een hond en ook hij kan dus besluiten eens een andere route te lopen. Voor ik het in de gaten heb lopen we dan midden op straat, dus moet ik extra alert zijn. Ook geluiden, de echo’s, zijn anders als er sneeuw ligt. Het is dan net alsof ik in een vreemde stad gedropt ben.
Nou was dat in wezen ook zo want Epe ken ik niet! En mijn hond vindt sneeuw helemaal geweldig dus dan lijkt het er meer op dat hij mij uitlaat in plaats van ik hem… Hij mocht dus lekker los en kon zijn gang gaan.

Zeppo in de sneeuw
Lang hoefde ik er niet over in te zitten want de dag erna was de sneeuw alweer weg. En… moesten wij naar huis!
Maakt niks uit want we hebben weer een leuke reis achter de rug. En zoals het zich laat aanzien komt ook de sneeuw niet meer terug.

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

18 reacties

 1. Hoe krijg je dat voor elkaar om voor zo’n spotprijsje te kunnen overnachten?
  Zou je mij dat trucje ook niet willen leren?

  Wat je over sneeuw schrijft, raakt me.
  Het zou normaal gesproken nooit bij me opkomen dat het zoveel veranderen voor je inhoudt. Goed om dat te weten.

 2. Het trucje bestaat eruit dat mijn zwager al die vakantieaanbiedingen verzamelt via nieuwsbrieven e.d. en hij stuurt me die door per mail! Een week of wat eerder kon het zelfs voor 1 euro per persoon per nacht… Het is wel last minute dus. Je zou de sites in de gaten kunnen houden van de reisorganisatoren en diverse vakantieparken..? En als je wilt stuur ik ze in het vervolg naar je door.

 3. Hoi Kim!

  Hè, hè, eindelijk weer even tijd om eens te kijken waar je naartoe bent verhuisd! Ziet er allemaal goed uit! Ik ben zelf maar aan het Hyven geslagen. De weblog ga ik ook opzeggen. Veel te ingewikkeld en ongemakkelijk gemaakt. Ik zal in ieder geval gaan proberen je blog wat vaker te bezoeken! Maar hoe is het verder met je? Lekker even er opuit geweest zie ik aan de foto’s?

  Nou, ik hoor wel weer!

  Groetjes, Patrick

 4. Dan ben ik toch benieuwd waar je bent geweest op de Veluwe?
  Ik woon namelijk zelf op het randje van de Veluwe.
  Blijft mooi de omgeving.

  Love As Always
  Di Mario

 5. Epe, dat ken ik wel, Hoenderloo ook wel, maar ik zit hoger, ik woon in een dolfijne stad. De info die op de site staat halen we uit een eigen database die ik regelmatig probeer bij te houden. Veel surfen en info bekijken.

  Love As Always
  Di Mario

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.