Foutje, bedankt

Foutje

Laatst schreef ik over de gentle leader, die mijn hond Zeppo sindskort gebruikt. De afgelopen 2 weken is het erg goed gegaan, hij reageert er niet of nauwelijks op. Dat is eigenlijk niet waar, want hij werkt er juist beter door, loopt geconcentreerder en is minder gespannen. Hij lijkt er geen last van te hebben, doet in elk geval geen pogingen het ding af te krijgen, waarvoor ik vooraf wel gewaarschuwd was. Als ik het riempje voorhoud steekt hij zelfs vrijwillig zijn kop erin… wat een modelhond toch!
Hondje
Maar vandaag had ik wel met hem te doen. Chris en ik waren met zep aan de wandel. Vlakbij huis zegt Chris tegen me dat er een loslopende hond aankomt. Prima. Uit voorzorg ga ik stilstaan en houd de riem van Zeppo kort zodat hij geen ruimte krijgt om erheen te gaan of op die hond te reageren. De vrouw die ernaast liep spoorde haar hond aan door te lopen. Maar die had daar zo zijn eigen ideeën over. Terwijl zij ons passeerde schoot haar hond op Zep af, haren overeind en in aanvalspositie. Zep kon geen kant op, had zijn tuig plus beugel om, die gentle leader… Hij stond keurig naast me, reageerde niet behalve toen dat beest op hem afkwam Ja wat wil je, logisch ook. Gelukkig liep die hond gelijk door en konden wij onze weg vervolgen.

Maar wat me dan nog het meest stoorde, zwak uitgedrukt, is de houding van die vrouw. Ik kan wel allerlei termen gaan noemen voor dat gedrag, maar het komt erop neer dat ik het onfatsoenlijk, beter gezegd asociaal, vind om zich zo te gedragen. Ze bood niet eens haar excuses aan voor dit ‘foutje‘, vond het blijkbaar normaal hoe haar hond reageerde en of ik daar nou met een geleidehond stond die gewoon stil stond, geen enkele agressie uitstraalde of uitlokte deed er kennelijk niet toe.
Jammer want nou net mijn hond die toch al zo paniekerig reageert op andere honden kan dit soort voorvallen slecht gebruiken. En ik eerlijk gezegd ook!

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

9 reacties

 1. Hmm, de hond uitte de gevoelens van de baas over? Gelukkig zijn er niet zoveel mensen zo als die vrouw, de meeste hondenbezitters zijn hoop ik toch beschaafde wezens die rekening houden met de begeleide medemens.
  De volgnde keer dat je haar aan hoort komen, steek je gewoon per ongeluk je stok even uit, sorry mevrouw ik had u niet gezien gnagna Van mij mag ze dan languit in een plas vallen :Knipoog:

 2. Ik vind veel hondenbezitters erg onbeschoft en veel te tolerant naar hun hond. Ze gaan ervan uit dat iedereen gek op honden is, en dan vooral op hun hond.
  Ze mogen dus te vaak loslopen en aan iedereen komen snuffelen, óók aan kleine kinderen. Voor mij is een hond een hond en dús onbetrouwbaar, hoe lief normaalgesproken ook.

 3. Nou, ik kan niet zeggen dat ik veel hondenbezitters onbeschoft vind, maar die het wel zijn maken meer indruk! Hier is het verboden je hond los te laten lopen maar er is zo weinig controle op dat die regel vaak wordt overtreden. Dat is op zich nog geen probleem zolang de baas zijn hond onder appèl heeft en dát is nou net het probleem. En in die gevallen vind ik het onverantwoord je hond los te laten lopen binnen de bebouwde kom, gevaarlijk zelfs.
  Nu moet ik wel zeggen dat het omgekeerde van wat jij noemt ook voorkomt. Ik houd mijn hond bij me en wil niet dat hij afgeleid wordt of aandacht van anderen krijgt. Onder andere omdat dat voor mij gevaren op kan leveren. Maar ongevraagd wordt hij geregeld aangehaald door mensen op straat of in een winkel. Het ergste is nog als ze erbij zeggen: oh dat mag eigenlijk niet hè….

 4. Ik schiet me toch in de lach! Berry vroeg dat ook al. Nee weet je, het gebeurt allemaal zo snel, voor ik er erg in had was zij al lang pleite en stond ik erbij en keek ernaar…! Nee, die honden waren druk in de weer, ik moest Zep beschermen en het ging gewoon te snel omdat ik erdoor overvallen werd en ik zie niet eens wat er precies gebeurt dus dat schiet allemaal niet op. Maar achteraf vond ik het wel jammer dat ik niet een opmerking had gemaakt tegen die vrouw.

 5. Altijd zorgen dat je een bananenschil in de zak hebt. Kun je die gauw nog even voor de onbeschofte voorbijganger gooien. Hoewel, de suggestie van itsmiepfiep effectiever denk ik.

 6. Ja het is treurig gesteld met sommige hondenbezitters, ze laten hun hond maar loslopen, houden geen rekening met andere mensen die daar niet van gediend zijn, ze laten ze maar overal poepen en ruimen niets op, of je hebt van die buren die hun hond niet opvoeden en maar laten keffen, en keffen en keffen. Het beest kan er niets aan doen, die heeft gewoon een gebrek aan opvoeding maar die mensen…pffff soms zou je ze toch…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.