Assepoester

Er zijn mensen die het leuk vinden musicals te bezoeken. Daar ben ik er niet een van. Ik ben altijd bang dat ik het niet goed volgen kan omdat het te visueel zou zijn.
Onlangs kreeg ik een uitnodiging van het TOG voor het jaarlijks uitje. Ditmaal kon het personeel, vrijwilligers plus partners de musical Assepoester bezoeken. Ik greep deze kans met beide handen aan.<

Musical Assepoester

Zaterdag was het zover. Met een kleine 100 man gingen we naar het Eftelingtheater waar om 16:00 de musical zou beginnen. Mijn angst bleek ongegrond, ik kon het erg goed volgen. Het scheelt misschien dat het een Nederlandse musical over een bekend sprookje is. Ze hebben het echter in een gemoderniseerd jasje gestoken wat ik een pluspunt vond. Het was als het ware meer ‘van deze tijd’! Er was, zoals gebruikelijk, de nodige afwisseling tussen dialogen en zang maar ook dans. Zangeres Do zong de sterren van de hemel maar ook de overige acteurs waren van een hoog niveau. We hebben er erg van genoten en het is beslist een aanrader. Mannen zingen

Na afloop werd een heerlijk buffet geserveerd. Maar liefst 4 gangen waar we ons aan te goed konden doen. Zo was er gelegenheid na te praten met elkaar en het uitje op een feestelijke en lekkere manier af te sluiten. Wie weet besluit ik volgend theaterseizoen toch eens een musical te bezoeken!

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

7 reacties

  1. Fijn dat het zo goed is bevallen en dat je alles goed hebt kunnen volgen.
    Wij zijn zondag geweest. Ook visueel is de musical leuk om mee te maken.

    Wel een leuk initiatief van de TOG.

  2. Zou ik inderdaad ook niet zo snel aan denken om naar een musical te gaan wanneer ik blind zou zijn. Blij dat je ook mijn vooroordeel hebt weggenomen. Hoe volg je wat erop het toneel gebeurt tijdens zo’n musical, vertelt Berry wat er gebeurt, of luister jij gewoon heel goed?

  3. Ja,ik luister goed en aangezien dit een bekend verhaal/sprookje is komt veel me bekend voor. Hoewel, het was niet zo dat ik vooraf wist wat er stond te gebeuren, daarvoor was het te lang geleden dat ik het sprookje gehoord had!
    In het begin legde Berry wat uit over wat er op het podium gebeurde. Daar stopte hij al snel mee en dat vond ik niet erg. Als hij praat hoor ik niet wat de acteurs zeggen en daardoor zou ik dan weer een boel missen. Ach, je mist altijd het een en ander maar dat is niet weg te nemen door iemand ondertiteling te laten geven. Zolang ik de verhaallijn volgen kan is het goed, en dat was het geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.