Ik lijk wel een puber

Een sombere zondagmiddag, er is onweer op komst… Ik voel me net een levende schietschijf. En alles treft doel! Donkere wolken boven mijn hoofd, radeloosheid maakt zich van me meester, machteloosheid steekt de kop op. Als gevolg daarvan nog meer irritatie en frustratie! Uit alle macht schiet ik terug, het blijken uitsluitend losse flodders te zijn, ze treffen geen doel.
Reddingsband
Rookpluimen uit mijn oren, ik verhef mijn stem, smijt met een klap mijn (gelukkig lege) koffiekopje op tafel. En klap, boem, pats!! Wat nu, nog meer kogels om mijn oren? Welnee, de koffiebeker is gebroken. Ach, het was toch een onooglijk ding. Mokkend verzamel ik de scherven, pak de stofzuiger en ga aan de slag.
Boos, knalt deur dicht
Zelfbeheersing is ook een vak. Alleen werd dat vak op mijn middelbare school niet onderwezen!!
Maar ja misschien gedraagt deze puber zich wel net zo als toen.

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

15 reacties

 1. Zo, komt dat me effe bekend voor ūüėČ En? Opgelucht of nu nog bozer dat je de boel ook nog zelf op moet ruimen?
  Bij mij werd dit vak overigens ook niet onderwezen ūüôĀ Ben autodidact, maar soms is mijn auto kapot, en dan volgen er vanzelf ook een paar vliegende schotels.
  Hoop dat je weer snel uit je knoop bent.

 2. Tot meters verderop lagen de scherven! Was me dat een knal waarmee ik die beker wegzette zeg, uit pure frustratie!
  Maar ik heb (soms) nogal snel wisselende stemmingen dus die bui dreef vanzelf weer over en de zon schijnt alweer…

 3. Ah, kijk aan!
  Die klankkleuren doen de trommelvliezen fleuren!
  Heb je dat nummer Sche van de Rollende Stenen toevallig ook?

 4. Toevallig niet maar ik zal mijn best doen het te vinden. Het is overigens wel erg minimaal, verkeerd woord, de tekst die zij gebruiken, het is behoorlijkinhoudsloos. Maar goed, misschien tot later met dat lied.

 5. Hahaa, zijn zéér zeldzaam hoor, van die buien!! En gooien en smijten… dat doe ik anders nooit hoor! Ach het klinkt erger dan dat het is… denk ik. En zo kom je nog eens van je lelijke servies af hè.

 6. Is natuurlijk ook een optie, maar als ik het dan toch per se kwijt wil gooi ik het wel in de vuilnisbak, scheelt weer met het opruimen. Ok√© ik zal eerlijk zijn, het was niet helemaal, of helemaal niet, de bedoeling dat dat ding in 1000 stukjes zou springen, ik zette het ‚Äėgewoon‚Äô met een knal op het tafeltje, en dat ie daar niet tegen kon, tja‚Ķ

 7. Ja als dat eens waar zou zijn… Nee hoor, ik ging zelf scherven rapen, stofzuigen en stond even later op een grote scherf die een heel eind verderop terecht was gekomen. Nee, ze hadden het hier amper in de gaten en ik had 1 geluk en dat is dat ie niet in al te kleine stukjes uiteen was gesmeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.