Hoezo lastig?

Lastig?

Als je ogen dienst weigeren is het inschenken van een glas of kopje niet iets wat je gedachtenloos kunt doen, wil je geen overstroming krijgen. Nu is daar door de knappe koppen iets op bedacht: een niveaudetector!
Niveaudetector
Zo zijn er bijvoorbeeld ook lichtdetectors in de handel om te bepalen of je de lampen uit hebt gedaan, een kleurendetector enz. Nu zijn die dingen misschien best handig maar als het zonder kan dan liever zonder.

Als je je vingertop over de rand van het glas of kopje hangt voel je vanzelf dat het tijd wordt om te stoppen met schenken. Gisteravond besloot ik nog even een half glaasje wijn in te schenken voordat ik naar bed ging. Hopla, halve vinger in dat glas en schenken maar! Er gebeurde echter weinig, ik voelde niks. Ik schud met het glas, hm tja er zit al wel een beetje in. Nog maar even doorschenken dan. Tot ik ontdekte dat het halve glaasje een tot de rand gevuld glas bleek te zijn! ­čśë
Oorzaak drank? Welnee. Ik had er geen rekening mee gehouden dat mijn vingers gevoelloos waren doordat ze zo koud waren… Misschien toch maar de aanschaf van zo’n detector overwegen!
Joepie opgelost

Realiteit is een illusie die ontstaat bij gebrek aan alcohol.

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

13 reacties

 1. Die van die kleuren, dat is wel wat voor mij.. Ik verkocht vandaag nog een kooi, klant zei dat hij paars was, ik bordeaux rood. (Ik denk toch dat ik gelijk heb)

  Love As Always
  Di Mario

 2. Wat handig! Echt grappig, want vaak denk je helemaal niet na over het feit dat zulke schijnbaar simpele dingetjes voor blinden/slechtzienden ‘lastig’ kunnen zijn.

 3. Wanneer ik drinken voor mijzelf inschenk, dan doe ik dat meestal boven het aanrecht en op gevoel. Alles wat over de rand van het glas loopt, verdwijnt zo door het afvoerputje. Visite laat ik vaak zelf het drinken inschenken, maar ik maak meer en meer gebruik van de vloeistofniveaudectector. Zo’n apparaatje werkt best handig.

 4. Dat aparaat is zeker wel iets voor mij ja.
  Hahahah, maar ja, kleuren moet je beleven zeggen ze. En ik zie er toch niet zoveel. Ik vind zwart wel mooi daarom.

  Love As Always
  Di Mario

 5. Is er niet een systeem met een pratende keukenweegschaal? Dus glas erop, nullen, en 250 gram inschenken voor een longdrinkglas. Op die manier kan je ook mixen maken.

 6. Klopt Xiwel, er bestaat een sprekende keukenweegschaal. Deze is echter n├│g duurder dan zo’n niveaudetector. Ik kan maar beter zorgen dat ik warme handen heb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.