Hacked

Hacked

Schrikken zeg! Krijg ik mail van een kennis waarin hij vertelt dat hij mijn site wilde bezoeken maar dat dat niet ging omdat ie gehackt zou zijn. Pardon?
Ikke kijken en jawel, er stond zo iets als: Hacked By Mad_Hacker1 & LeAk : : . .( Turkish Hackers
Hm, belooft niet veel goeds. Het gekke was dat ik wel op mijn log en andere directories kon komen, alleen de hoofdpagina was uit de lucht. Computer is verbonden aan wereldbol

Mijn kennis reikt niet zo ver dat ik precies wist wat het betekende, of wat de gevolgen zouden zijn. Kreeg het er flink van op mijn zenuwen, rampscenario’s speelden zich in gedachten al af. Dus nam ik contact op met de club waar mijn site gehost is. In no time hadden ze het probleem getraceerd en mij van tekst en uitleg voorzien. Ik had een lekke website applicatie in de vorm van mijn e-cardservice. Jammer maar helaas, ik heb ze van de site gehaald. Kan de boel wel updaten maar wie zegt dat het dan wel veilig is? Geen risico’s lopen wat dat betreft. Weer wat geleerd. Man slaat pc aan diggelen

Internet is en blijft leuk, maar soms…

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

22 reacties

 1. Dat is balen! Ik had precies hetzelfde op mijn http://www.pknrhenen.nl
  Daar stond ook die e-card service op trouwens. Maar er hadden vandaag al meerdere mensen gebeld dus het zal niet alleen aan die e-card service liggen. Maar die provider, hostingswijzer, heeft de zaak ook niet op orde. Maar verhuizen van een domeinnaam is ook een hoop gezeur.
  Internet is leuk , maar soms…

 2. Ja soms ook niet!
  Ik zag net in de statistieken van de teller dat er vanuit Zweden en Spanje maar vooral erg vaak vanuit Turkije gezocht is met Google naar dat e-card gedoe. Zij kregen dus mijn errorpagina te zien. Maar het valt wel op dat er erg vaak naar wordt gezocht. Laten we hopen dat het hierbij blijft en dat ik niet nog meer moet gaan sleutelen en/of verwijderen. ­čĹ┐ ­čĹ┐

 3. Je schrikt je wezenloos als zoiets gebeurt, lijkt me. Ik hoop het nooit mee te maken.

  @Henk
  Verhuizen van je domeinnaam? Je domeinnnaam is van jou, die hoef je niet te verhuizen. Je neemt gewoon een andere provider, past het adres aan in je FTP-programma en uploadt al je bestanden naar de nieuwe provider: klaar!
  Hooguit moet je v├│├│r het uploaden van je weblog eerst even een database aanmaken (dat gaat bij elke provider anders, maar is zo gedaan) en eventueel je e-mailaccount in Outlook aanpassen.

 4. @Annabee: de domeinnaam verwijst naar een webserver van een provider. Dus als ik een andere provider neem moet de internetwereld weten dat de website op een andere webserver staat van de nieuwe provider. Je moet daarvoor een verhuisformulier invullen. Tenminste dat heb ik gelezen bij http://www.mijndomein.nl

 5. Die informatie bij die statistieken kan heel interessant zijn ja. Misschien kan ook melding gedaan worden bij justitie of een of andere Internetpolitie. Ik ga wellicht ook weer eens melden dat ik ongewenst spam ontvang.

 6. Leendert, bedoel je melding maken van die hack (is daar eigenlijk wel een woord voor?)?
  In de statistieken las ik ook vandaag weer dat er veelvuldig is gezocht naar de kaartjes vanuit o.a. Saoedie-Arabi├ź, Jemen en Turkije. Dat is wat me opvalt gezien het feit dat dat kreng lek was en daardoor mijn site werd gehacked. En spam krijg ik ook nog wel maar ik heb geen zin daar veel in te investeren want dan kun je wel aan de gang blijven. Let er op dat je je emailadres niet op het internet achterlaat, dus ook hier niet, vul maar een fictief adres in. Beetje raar misschien dat ik dat zeg terwijl je hier je emailadres in moet vullen maar die optie heb ik nog niet uit weten te schakelen!

 7. Kan je niet gewoon je wachtwoord wijzigen? Dat moet toch net zo goed werken als het verhuizen van een domeinnaam?

  Zelf heb ik al 6 jaar een website die flink bezocht wordt. Ik vul die via FTP en het wachtwoord staat in een snelkoppeling op m’n PC. Ik heb nog nooit last gehad van een hacker, maar anders zou ilk eerst mijn wachtwoord laten aanpassen en vervolgens in een seconde of 100 mijn complete site vanaf m’n PC opnieuw uploaden.

 8. Goed, dat kan, maar ik zou daarmee nog niet verlost zijn, niet eens geweten hebben van dat lek in die applicatie. Ik heb er dan ook geen bal verstand van maar gelukkig anderen wel die me toen hebben geholpen.

 9. Zowel het kraken van de website als de spam kan volgens mij gemeld worden, want beide is naar verluidt niet toegestaan. Of dan de autoriteiten er ook meteen wat tegen doen, dat denk ik van niet. Maar door meldingen wordt het bij de autoriteiten wel inzichtelijker wat de problematiek is en daar kan dan wat slims tegen bedacht worden, nietwaar?

 10. Ik denk dat ik gewoon alles kwijt ben indien ik gehacked word, want ik snap helemaal niets van de computertaal in de vorige reacties. Ik maak wel af en toe een back up, maar dat is alles.
  Je zal je wel rot zijn gechrokken toen je het hoorde. Een fantastische service van die club zoals ze je alles hebben uitgelegd. Ik hoop dat ik geen hackers krijg, want ik weet niet wat te doen, en zal dan gewoon stoppen met mijn weblog/sites, anders ben ik ├ęcht doorgedraaid.

 11. @Henk
  In de praktijk werkt het anders (weet ik uit ervaring, zowel mijn man als ik zijn een keer verhuisd van Budgethosting naar pcExtreme): je kiest een nieuwe provider en die doet de nodige aan- en afmeldingen voor je, de oude provider w├ęl ook zelf opzeggen om te voorkomen dat je nog rekeningen krijgt. ’t Gaat eigenlijk net als met het nemen van een nieuwe verzekering: de nieuwe wil je graag hebben en regelt het voor je.

 12. Leendert, je hebt helemaal gelijk hoor maar ik ben gewoon te lui om actie te ondernemen. Ik sta er wat sceptisch tegenover, of noem het onverschillig. Het is gewoon pech hebben dat ik een slecht script op mijn site had staan.
  Peggy, ik ga ervan uit dat de weblogs op web-log.nl niet makkelijk gehacked kunnen worden en ik vermoed dat je daar weinig aan kunt doen, mocht het gebeuren. In mijn geval ging het om mijn eigen site, zodat ik zelf bij de bestanden op de server kon.

 13. Ik heb een kennis en zijn weblog is gehacked, of overgenomen. Ik heb nog andere sites dat weblog, dus ik heb mijn ├ęchte dagboek gewoon ouderwets op een diskette staan. Wat is het Nederlandse woord voor diskette nou weer? Ik probeer het Engels weer een beetje uit mijn taalgebruik te halen, maar dat valt niet mee. :no shake:

 14. Tja, zeg nooit nooit!
  Overigens was bij mij alleen de index gewijzigd, dus de pagina waarop je de site binnenkomt. De rest was nog bereikbaar. Misschien dat ik net op tijd was, ik weet niet wat er anders had kunnen gebeuren.
  Een floppy of is dat ook Engels? Ach, ik weet wat je bedoelt. Het is altijd verstandig om back ups te hebben. Ben er zelf al eens mee in de mist gegaan toen mijn pc het plotseling begaf. Dat is balen maar uiteindelijk merk je dat niks onmisbaar is, hoogstens lastig.

 15. Jammer dat de emailkaarten niet meer kunnen.
  Dat mensen nou toch nooit eens met hun vingers van de spullen van anderen af kunnen blijven.

  Gelukkig valt de schade mee. Maar de schrik zal er wel goed inzitten denk ik?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.