Een maand lang Wulffers

een maand lang Wulffers

Tijdens de maand van het spannende boek komen uitgeverij Mozaïek en FNB met een leuk nieuwtje. Door een gezamenlijke actie is de nieuwste wulffers van auteur Dick van den Heuvel, een maandlang gratis te beluisteren op internet.

Boek

‘Wulffers en de zaak van de karaktermoord’ is het geschenk tijdens de maand van het spannende boek in christelijke boekhandels. Deze boeken zijn gedurende de maanden juni en juli gratis te verkrijgen bij 9 geselecteerde toptitels. En speciaal voor de thuisblijver, voor de niet-lezer, voor de luisteraar, heeft auteur Dick van den Heuvel het nieuwste boek hoogstpersoonlijk ingelezen.

Maand van het spannende boek

De Maand van het Spannende Boek (juni) is een themamaand om de literaire genres van ‘spannende boeken’ (detectives, thrillers) te promoten. Tegenwoordig is de maand bekend als De Spannende Boekenweken. Deze wordt georganiseerd door Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek.

Deze promotie is in 1989 naamloos begonnen. In mei 1989 werd door de Stichting CPNB publicitair extra aandacht besteed aan ‘het spannende boek’. Er werd een boek van Tomas Ross in de handel gebracht. Toen ging het om “Mode voor Moskou”, te koop voor een gereduceerde prijs (4,95 gulden). Het laatste hoofdstuk werd achterwege gelaten. Ook werd er een prijsvraag aan verbonden: “Wie is de moordenaar?”. De hoofdprijs was een ‘Detectiveweekend-voor-twee personen’ in Engeland ter waarde van f 2499,-.

De onthulling van de dader en de bekendmaking van de winnaar vonden plaats in het NOS-televisieprogramma TV 3 op 23 mei 1989. Het laatste hoofdstuk kon daarna op vertoon van een bon worden afgehaald bij de boekverkopers. In hetzelfde programma werd ook de Gouden Strop uitgereikt.

Wikipedia

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Archief

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.