Cursus in liefde

Als je nog (of is het niet) in wonderen gelooft, kun je het boek Cursus in liefde lezen….:
Net zoals Een Cursus in Wonderen tot Helen Schucman kwam, zo kwam de tekst van Een Cursus in Liefde tot Mari Perron in een proces van innerlijke gesprekken, waarvan Jezus de bron was. De essentie van de cursus die zo tot stand kwam, kan worden gevat in de simpele waarheid dat liefde alles met alles verbindt en dat liefde dus alleen te vinden is in relatie.

Elke grens, elk oordeel is een ontkenning van de realiteit van de eenheid, dit wil zeggen de relatie van alles met alles. Door onze focus te verplaatsen van de illusie van afgescheidenheid naar de waarheid van eenheid worden we vanzelf getransformeerd, omdat we dan gewoonweg constant de waarheid bevestigen en de waarheid zal ons bevrijden (transformeren). Meer is niet nodig. Het hart is de deur naar de waarheid van ons wezen. We hoeven alleen door die deur te willen gaan. We hoeven alleen te leren kijken met de ogen van het hart om te zien wat de ogen van het lichaam niet kunnen zien en wat ons denkende ik nooit zal bevatten. Hart

Machtige woorden die je met je hart dient te lezen
Een Cursus in Liefde oorspr. titel A course of Love
Van Rups naar Vlinder
Auteur: Mari Perron, 16 december 2004
ISBN 90 77341 51 x

6 reacties

 1. Dank je dat je ons wijst op dit bijzondere boek.
  De verbondenheid met mijn medemensen ervaar ik juist altijd heel sterk.
  Het ‘wonderlijke’ is dat ik het soms als een gevoel van leegte ervaar dat ik niet meer weet over een wildvreemde die mij passeert.
  Niet dat ik dat altijd zou willen, het zou ook niet goed zijn, maar de verbondenheid ervaar ik vaak ook bij mensen die ik helemaal niet ken.

 2. De mate waarin ik me verbonden voel met mijn omgeving, mensen om me heen, bekend of onbekend, is afhankelijk van hoe ik me voel, mijn stemming. Dat gevoel van verbondenheid is er dus niet constant, soms is het meer afgescheidenheid, waar ik dan ook voor kies!
  Het boek heb ik nog niet gelezen, is er niet in aangepaste leesvorm. Cursus in wonderen heb ik wel besteld. Het maakt me nieuwsgierig, zeker als ik de mening van zowel voor- als tegenstanders lees.

 3. Dank je!
  Cursus in wonderen vond ik niks. Ik kon er niet doorheen komen. Het sprak me niet aan, te moeilijk taalgebruik, ik kon er niks mee. Misschien dat ik cursus in liefde ooit nog eens lees, en dat dat een beter boek is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.