Virtuele knuffel

Virtuele knuffel, kan het nóg gekker?

Er is een t-shirt uitgevonden dat het mogelijk maakt om op afstand de fysieke sensatie van een knuffel uit te wisselen. In het t-shirt zitten sensoren die de kracht van de aanraking, de huidwarmte en de snelheid van de hartslag van de afzender registreren. Het shirt van de verre geliefde bootst vervolgens het gevoel van aanraking, warmte en emotie na. Het doorsturen van een knuffel kost net zoveel tijd en geld als het sturen van een sms-je.
Hondje zit in een shirt dat aan een waslijn hangt
Het knuffelshirt, de zogenaamde F+R Hugs, is een Bluetooth toepassing voor mobiele telefoons met Java. Als je de sensoren op je shirt aanraakt, worden de knuffeldruk- en duur, huidtemperatuur en hartslagsnelheid draadloos doorgegeven aan je mobiele telefoon. Vervolgens worden deze gegevens doorgegeven aan de mobiel van de ander. Daarna wordt de knuffel gereproduceerd door de zogenaamde actuatoren in diens t-shirt.

Het shirt kan worden gewassen. De sensoren kunnen namelijk eenvoudig worden verwijderd en teruggeplaatst. Daardoor is het eveneens makkelijk om van shirt te wisselen. Het is in vele kleuren verkrijgbaar. De F+R Hugs zal eind dit jaar voor zo’n 200 euro op de markt komen… (alsof het niks is).

“Er is een groeiende behoefte aan menselijk contact, die nu eindelijk kan worden vervuld dankzij het F+R Hugs systeem”, aldus de bedenkers.

Bronnen:
www.cutecircuit.com
www.handicheck.net

5 reacties

  1. Die makers hebben er niks van begrepen, de kracht van een virtuele knuffel is nu juist het virtuele aspect waardoor de ontvanger zich er precies zo’n knuffel bij voorstelt als hij/zij irl graag ontvangt.
    De rijkdom van je eigen fantasie…daar kan geen techniek tegenop :Knipoog:

  2. Kijk, zo zie je maar, er kan niks op tegen je eigen fantasie en ook niet tegen de praktijk. Helemaal mooi als beiden op elkaar aansluiten natuurlijk….
    Ik kan me ook niet voorstellen dat er een markt voor is, maar je weet nooit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.