Zoenen en zo

Zoenen is territoriumgedrag. Wat is een betere, zichtbaarder manier om op een feestje of receptie te demonstreren dat je erbij hoort dan de belangrijkste aanwezigen demonstratief te zoenen? Wie ik zoen is van mij. Zien en gezien worden, zoenen en gezoend worden, daar gaat het om.

De zoenerigheid van een milieu valt als volgt te bepalen: hoe rationeler het menstype hoe minder gezoen, hoe emotioneler hoe meer.

In de wereld van het theater en de showbizz zoent iedereen elkaar, en veel, en nadrukkelijk, ook als men elkaar zojuist nog lelijk heeft staan beroddelen. In de wereld van de wetenschap en in het zakenleven wordt terughoudendheid betracht.
Zoenen elkaar

11 reacties

  1. Ik ben opgegroeid in een zoenfamilie, later bij niet-zoenfamilies terecht gekomen.
    Van alle markten thuis dus :Glimlach:

  2. Ik kom uit een niet-zoenfamilie en heb een verschrikkelijke hekel aan niet welgemeende zoenen. Bah. Ben überhaupt wars van uiterlijk vertoon in welke vorm dan ook omwille van interessantdoenerij.

  3. Ik zeg altijd “één zoen” en eindelijk begint het door te dringen, dat ik niet van zoenen houd. Ik geef liever een stevige handdruk, maar dat vind mijn hand weer niet zo’n goed idee. 😉 Liever GEEN zoen!

  4. Ik ken mensen die je op de mond zoenen omdat ze dat bij iedereen doen en ik ken mensen die dat alleen doen omdat ze je speciaal vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.