Ik drink op de mensen

Ik drink op de mensen

Proosten met champagneglazen en zeggen santé

Ik drink op de mensen
Die bergen verzetten
Die door blijven gaan met hun kop in de wind
Ik drink op de mensen
die risico’s nemen
Die blijven geloven
Met het geloof van een kind
Op de mensen
Die dingen beginnen
Waar niemand van weet wat de afloop zal zijn
drink champagne
Ik drink op de mensen
Van wagen en winnen

Die niet willen weten van water in de wijn
Op de mensen
Die blijven vertrouwen
Die van tevoren niet vragen
‘Voor hoeveel’ en ‘waarom’
Ik drink op de mensen
Die door blijven douwen
Van doe het maar wel
en kijk maar niet om
Op het beste
Van vandaag en van morgen
Ik drink op de mooiste toekomst voor u
drink bier
Op het maximum
Wat er nog in zit
In de wereld en
In de mensen van nu!
Laten we dit boek sluiten..
En opnieuw beginnen

Dit is een songtekst van Paul van Vliet

‘Ik drink op de mensen’ is een van de bekendste Paul van Vliet-nummers, even karakteristiek voor zijn stijl als bijvoorbeeld ‘Meisjes van dertien’, ‘Veilig achterop’ en ‘Boven op de boulevard’.

Deze liedjes vormen het hoogtepunt van het oeuvre van een veelzijdig podiumartiest, die zijn carrière begon in kleine ensembles (Leidsch Studenten Cabaret, Cabaret PePijn) en later nationale roem verwierf met soloshows waarin hilarische conferences werden afgewisseld met onvergetelijke liedjes.

Het lyrisch repertoire van Paul van Vliet wordt gekenmerkt door milde humor en een persoonlijke thematiek. Dat maakt de teksten min of meer tijdloos, reden temeer om ze ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de meester bijeen te brengen in een fraai verzorgde bundel. De samenstellers hadden vrije toegang tot het privéarchief van Paul van Vliet en kwamen terug met tientallen nooit eerder gepubliceerde nummers: hoogtepunten uit het Leidsch Studenten Cabaret, pareltjes uit de PePijn-tijd, curiosa en recent repertoire.

9 reacties

  1. Dat vind ik nou leuk! :proost: Ik zit nog aan de koffie, maar die kwam mijn neus uit, omdat ze me zo aan het lachen maakten hier! :roll eyes: 😆

  2. Prachtige tekst!
    Om 19:47 zat ik ook aan de koffie, een uur later met dochterlief aan de thee (rare volgorde, maar een kniesoor die daar op let) en nu is het wel tijd voor een glas droge sherry.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.