Horen, zien, zwijgen

Horen, Zien en Zwijgen

Horen, zien en zwijgen
Je hoeft elkaar niet te spreken,

om elkaar te kunnen horen.

Je hoeft elkaar niet in de ogen te kijken,

om elkaar te kunnen zien.

Waar het om gaat, is dat er iemand voor je is die echt kan luisteren.

Zo luisteren dat je je ook gehoord en gezien voelt;

als mens met een eigen verhaal,

een eigen leven, uniek.

7 reacties

  1. je hebt gelijk Kim, soms betrap ik mijzelf erop dat ik ondanks mijn goede wil, toch nog slecht luister, een slechte eigenschap dus die ik steeds maar weer probeer te beteren.
    p.s. op dit moment kan ik heel weinig van je plaatjes zien, ligt je fotoboek eruit of ligt het aan mij?

  2. En ik heb gemerkt dat ik sinds ik blind ben beter ben gaan luisteren! Niet beter horen, want dat is een misverstand. Ik word gewoon niet meer afgeleid door allerlei visuele prikkels om me heen. Daarnaast heeft mijn opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening ook wel z’n bijdrage geleverd.
    Ps. ik heb Berry even laten checken maar nu zouden de plaatjes gewoon weer te zien moeten zijn. Misschien lag de server even plat. Ik heb geen fotoalbum want die site is te ontoegankelijk. Ik kan zonder hulp geen plaatjes uploaden en dan hoeft het voor mij al niet meer… Vandaar dat ik ze op de server van mijn provider zet.

  3. ja ik zie ze, schiet mij nog even te binnen een ontmoeting in the States op een party van hele belangrijke mensen……
    Handjes schudden en ‘how do you do’, tegelijk wordt er al over je schouder gekeken of er een belangrijker persoontje achter je staat, zo ver gaan dus die visuele prikkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.