Zinvol leven

Beeldhouwer werkt aan beeld van een vrouw

Wat is zinvol leven?

Zinvol leven is creatief scheppen van “dat-wat-er-nog-niet-is.”
In deze visie is leven geen activiteit om problemen op te lossen, zoals gangbaar is in de hedendaagse “gevoels-technologie-therapiecultuur”.
Het leven is het creatief scheppen van dat-wat-er-nog-niet is.

Of toch iets anders?

4 reacties

 1. Een klein stemmetje fluistert mij dat álles reeds is geweest… In de ruimtelijke Cosmos kijkende, waar alles ons pas bereikt na zoveel tijd, en dus is geweest, luister ik naar dat kleine stemmetje.
  Je eigen cirkeltje lijkt dan verbonden met al die ontelbare cirkeltjes en de verbinding lijkt een spiraal… steeds verder gaande. Dan is creatief scheppen voor je eigen ik,… in het constante hier-en-nu tussen die 2 eeuwigheden van gisteren … en morgen… toch ?
  groet Roy en een fijne Koninginnedag Kimmie :Knipoog:

 2. Een zinvol leven is een leven samen met God.

  Dit is wat ik geloof:
  Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een iegelijk die in Hem gelooft, niet verderve, maar het eeuwige leven hebbe.
  (Johannes 3:16 SV)

  Verduidelijking:
  God houdt van mensen. Maar wij mensen hebben een probleem: we doen verkeerde dingen. Mensen die verkeerde dingen doen behoren straf te krijgen, maar God wil de mensen niet straffen, Hij wil ze juist vergeven. Daarom stuurde Hij Zijn Zoon Jezus Christus naar de wereld. Jezus Christus betaalde voor de zonden van de mensen met Zijn leven, door de straf te ondergaan die wij allemaal verdient hebben op basis van onze zonden: de doodstraf. Hij stierf aan het kruis, werd begraven en op de derde dag werd Hij opgewekt uit de dood.

  Als je je bekeert (je “omkeert”, je ongeloof in God en je zondige levenswandel achter je laat) en gelooft dat Jezus voor jouw zonden is gestorven, heb je eeuwig leven en ga je niet verloren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.