Beperkt zicht

Geest

Men kan alleen zien wat men waarneemt Spookje
en men neemt alleen díe dingen waar
die al in de geest aanwezig zijn

Alfons de Jong

4 reacties

  1. zou alles dan al eens gebeurd zijn? Of zit het al in de genen? Ik geloof heel sterk dat je pad uitgestippeld is, maar ik geloof ook dat je nog steeds de eigen wil hebt om het roer volledig om te gooien. Ooit koerste ik op een fiasco in mijn leven af, ik zag het aankomen maar wist niet hoe ik het omzeilen moest. Ik heb gedaan wat maar weinig mensen durven, gewoon alles achter mij gelaten. Punt. Het roer van het ene op het andere moment volledig omgegooid en daar de consequenties bijgenomen. Heb nog nooit zo’n goede beslissing genomen.

  2. Je wist niet hoe je het moest omzeilen. Uiteindelijk toch wel, door het roer volledig om te gooien. Daar is lef voor nodig. Misschien hoorde dat wel bij jouw ‘pad’. Het heeft je geleid tot waar je nu bent. En als het nu goed is heb je toen de enige, voor jou, juiste beslissing genomen. Je hebt wel degelijk een eigen wil. Maar die wil staat niet op zichzelf. Heeft ook te maken met je eigen mogelijkheden en beperkingen, je krachten, je houding in het leven, je omgeving etc.

  3. Je zou het citaat ook anders kunnen interpreteren. Namelijk dat je alleen waar kunt nemen wat je herkent. En je kunt pas iets herkennen als je het eerder hebt gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.