Opwaarts

Het leven is een stuwende kracht, het leven wil ons helpen voorwaarts, opwaarts te gaan.

Het wil ons helpen om te groeien, het leidt ons regel op regel naar steeds vernieuwende dimensies, steeds uitdagendere ervaringen, die onze persoonlijkheid ontwikkelen.

Steeds wanneer we iets schijnen kwijt te raken, krijgen we er iets anders voor terug, of zelfs, misschien beter gezegd erbij, want wat we denken te hebben verloren, hebben we niet verloren, integendeel.

Het heeft ons verrijkt, en nu, dat wat ons een tijd lang gelukkig heeft gemaakt, dat waar we van leerden, dat wat we lief hadden, vervolgt nu zijn eigen weg…

Mijn weg gaat ook door, het is niet weg, het is ergens anders krachten op doen en krachten verspreiden, niets vergaat, alles vervult, heeft z’n plaats, komt en gaat en komt,

hecht niet, heb lief. Vrolijke hartjes

Auteur onbekend

10 reacties

 1. Het is zoiets als:
  “Achter iedere deur die ik open doe,
  doe jij een andere deur weer dicht.”
  Wat Bouwdewijn de Groot zong.

 2. Dat doet mij weer denken aan: if one door is closed, another will be opened!
  Maar daar doet de tekst die ik plaatste me overigens niet aan denken hoor, ik haal daar iets anders uit.

 3. De grote tao stroomt overal. Het kan naar links gaan of naar rechts. Alle dingen zijn voor hun bestaansrecht er van afhankelijk en zal zich ook niet ervan verwijderen. Het voldoet zijn taak maar doet dit onvoorwaardelijk. Het kleed en voed alle dingen maar claimt niet de meester erover te zijn. Altijd zonder verlangens kan het de kleine genoemd worden. Alles komt er naartoe maar het overheerst hen niet. Het kan de grote genoemd worden.

 4. Hmm, dat doet mij denken aan een citaat dat ik vandaag vernam, nl. dat alleen dode vissen met de stroom meegaan. Jouw kennende zwem jij ook regelmatig tegen de stroom in. Alleen al de diverse logs geven blijk van verschil met de stroom van informatie die mij via Internet bereikt.

 5. Ik zal jou dan niet lang laten spartelen…
  Jouw logs onderscheiden zich van andere logs of teksten die ik lees. Dat duidt erop dat er verschil van richting is. Als jij dezelfde invulling aan jouw weblog en website zou geven als anderen, zou geen verschil opgemerkt worden. Maar jij verstaat de kunst om tegen de stroom in te gaan zonder dat dat grote golfslag veroorzaakt.

 6. Nu snap ik je. Leuk dat je het zo ziet, het is me zelf nooit zo opgevallen, ik zal er anders tegenaan kijken, wat ook wel weer logisch is! :Knipoog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.