C the city, Ctaste en Ctalents

CtheCity, Ctaste en Ctalents

Nieuws

De mensen achter Ctaste komen met iets nieuws: CtheCity.
Een stad waar je kan rondlopen en alles kan beleven, in het donker. Beleef alles wat je kent van Amsterdam met je andere zintuigen. Kom erachter hoeveel jij herkent. Je stadsgids bij C the City is blind of slechtziend. C the City opent 1 augustus.

“We zijn druk aan het werk om een onvergetelijke belevenis neer te zetten. En nog meer echte banen voor blinden te creëren.”

CtheCity is leuk als uitje met vrienden, je collega’s of met school. Maar ook als special event voor je klanten en relaties.

Nb. CTHECITY SLOOT HAAR DEUREN OP 13 MEI 2019.

Ctaste

Een bijzondere zintuiglijke belevenis bieden en volwaardige en betaalde banen voor visueel beperkten creëren. Daar is Ctaste in 2007 voor opgericht. Bij Ctaste is het volledig donker. Proeven, horen, ruiken en voelen zult u totaal anders ervaren. Inmiddels heeft Ctaste 11 visueel beperkte experts in dienst. Zij hebben hen vanuit een uitkeringssituatie aan een subsidievrije betaalde baan geholpen. In het donker zijn zij degene die perfect functioneren. Ze zorgen voor een belevenis om nooit meer te vergeten.

c taste


Ctalents

Eind augustus 2015 is de stichting Ctalents / CtheCity opgericht! Aanleiding voor het ontstaan en oprichten van de foundation is het hoge werkloosheidspercentage van 70 procent onder doven en blinden. Initiatiefnemers Sandra Ballij en Bas de Ruiter vonden dit percentage veel te hoog. Door Ctalents worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleid naar een echte werkplek middels het talentenmaximalisatieprogramma.
De visie achter de stichting luidt als volgt:
Wij willen een bijdrage leveren aan het versterken en het vergroten van de competenties van mensen die zintuiglijk of fysiek zijn uitgedaagd om hun arbeidsparticipatie te bevorderen en hen hierdoor (weer) een rol in de maatschappij te geven.
 
De stichting streeft er naar 144 talenten per jaar op te leiden bij leer- en werkplek CtheCity waardoor zij in samenwerking met het Ctalents programma kunnen doorstromen naar andere werkgevers.

Ctalents is de schakel tussen werkgevers en werkzoekende met een zintuiglijke uitdaging. Ze kijken naar de talenten en mogelijkheden van zintuiglijk talent. De doelstelling is om zoveel mogelijk doven en slechthorenden, maar ook blinden en slechtzienden van een betaalde werkplek te voorzien.

Ctalents