Bewustzijn

overeenkomstig uw bewustzijn

We leven overeenkomstig ons bewustzijn. Zeggen we: “Het leven is een liefdevolle aangelegenheid”, dan zouden we kunnen zeggen dat we een liefdevol bewustzijn hebben. Of: “Het leven is een tranendal”, dan hebben we op dat moment zoiets als een tranendal bewustzijn.
Nog een stapje verder: heeft u een “evangelische omroep” bewustzijn, dan ziet u na uw sterven, in eerste instantie, alleen fundamentele Christenen in de hemel rondlopen. Boeddhisten of Hindoes in de hemel ? dat valt eenvoudigweg buiten uw bewustzijn, die zult u daar niet zien! We leven, sterven en gaan na ons sterven verder overeenkomstig ons bewustzijn. Boeddhist

Evolutie

Naast de evolutie theorie van Darwin die zich richt op het fysieke, kennen we ook een spirituele of geestelijke evolutie. Ook deze geestelijke evolutie kenmerkt zich door een inherente natuurlijke drang om verder te gaan.

Alleen al het stellen van de grote vragen:
Wie ben ik, Waar kom ik vandaan, Waar ga ik naar toe, is daar al een bewijs voor. Iemand die zich afvraagt waarvoor dient dit leven, geeft blijk van gevoeligheid en spirituele groei.
Vraagtekens
Steeds meer mensen gaan zich zelfstandig dit soort vragen stellen en willen zich persoonlijk bewust worden van de antwoorden. Men wil niet meer gevangen zitten in de vraag – en antwoord spelletjes van de fundamentalistische kerken, men wil zelf ervaren. We zijn waarlijk Goden (zie het bijbelboek Johannes).
Claim uw geboorterecht,
en zie: Het universum is zo groot als uw bewustzijn.

Innerlijk universum

Iedereen heeft zijn / haar innerlijke ruimte nodig, de innerlijke ruimte waar geen richting is en waar niemand je vertelt waar je heen moet. Waar niemand je vertelt wat je moet doen, niemand die je kan leiden. Je bent geboren om bewust te zijn van jezelf, om de meester in jezelf te leren kennen.

Je innerlijke ruimte is heilig.
Het is de ruimte waar alle problemen oplossen.
Het is de ruimte waar je naartoe gaat als je zegt dat je alleen wilt zijn
zodat chaos en verwarring zich kunnen oplossen.
Meditatie is de weg naar geluk en vrede Meisje mediteert

Deze tekst was met toestemming overgenomen van stervensbegeleiding.nl, maar deze site is offline (2018).
Meer lezenCollective consciousness