Energiekoorden en verbindingen tussen mensen

Verbindingen

Als mensen contact met elkaar maken leggen ze verbindingen met elkaar. Die verbindingen kunnen heel liefdevol en open zijn, maar vaak zie je ook dat die verbindingen gelegd worden vanuit een bepaald stukje onverwerkt verleden, dat je bij elkaar wakker kunt maken door in contact te komen met elkaar. Dit zijn natuurlijk hele mooie mogelijkheden om dat stukje in jezelf te herkennen, te helen, en los te laten. Elke keer dat je bijzonder emotioneel reageert op een ander mens, iemand die je kwetst, die je kwaad of verdrietig maakt, dan kun je ervoor kiezen om die emotionele reactie op de ander te richtten.

Vrouw schopt man de deur uit

Maar vaak zorgt dit alleen maar voor een kettingreactie. Want als jij op die manier geraakt wordt, dan kun je er eigenlijk vanuit gaan dat de ander ook vanuit een geraakt zijn in zichzelf reageert. En dan blijf je de kwetsingen over en weer in stand houden.

Een andere keuze is om bij jezelf te gaan kijken waarom je zo geraakt bent, op welk niveau speelt dat zich af.

Energiekoorden

Die verbindingen die mensen maken, kun je namelijk letterlijk zien. Mensen maken koorden, energiekoorden naar elkaar. Die koorden worden gemaakt vanuit de chakra’s.

In deze meditatie kun je leren zien welke koorden je hebt gelegd met iemand. Je kunt zien vanuit welk chakra dat gebeurt. Je kunt het koord om informatie vragen; wie is er begonnen met dat koord te maken, wat is het doel van dat koord, wat heeft het mij te leren, je kunt het koord schoonmaken en losmaken.

Meisje mediteert

Bedenk wel dat het losmaken van energiekoorden alleen kan als dat in liefde gebeurt. Bedank ook altijd de ander en schenk hem of haar je liefde en vergeving. Ik ben er van overtuigd dat niemand in vol bewustzijn de ander moedwillig zal kwetsen. Er zit altijd weer een kwetsing achter waardoor iemand zo reageert.
Als je dat beseft, dan is het niet zo moeilijk meer om iemand te kunnen vergeven.

De bron van dit artikel is een site die inmiddels is opgeheven.