Stichting DCN Geleidehonden

Stichting DCN Geleidehonden van start

Stichting DCN Geleidehonden is de jongste school op het gebied van blindengeleidehonden. De initiatiefnemer van deze nieuwe school is geen onbekende in geleidehondenland. Pieter-Jan Blok is meer dan 12 jaar als trainer en instructeur werkzaam geweest bij een andere blindengeleidehondenschool. Al voor vele geleidehondgebruikers een betrouwbare instructeur bij aflevering en nazorg.
Doggy

Wat doet de stichting ?

– Het in eigen beheer fokken van aspirant- blindengeleidehonden.
– Het socialiseren en opvoeden van de honden samen met onze gastgezinnen.
– Het opleiden van blindengeleidehonden volgens de richtlijnen van de International Guide Dog Federation.
– Co-actief begeleiden van (aspirant) geleidehondengebruikers én hun omgeving. Begeleiding is namelijk meer dan alleen instructie geven…….
– Het verzorgen van voorlichting en educatie op scholen, bedrijven en andere instellingen.
– Het opleiden van enthousiaste, gemotiveerde honden- en mensen-trainers tot erkende Guide Dog Trainers en Guide Dog Mobility Instructors volgens het opleidingsprogramma van de IGDF.

Onze Doelstelling & missie

De stichting stelt zich tot doel:
Het opleiden van blindengeleidehonden en deze ter beschikking stellen aan mensen met een visuele beperking waardoor mobiliteit, zelfstandigheid en participatie in de samenleving wordt bevorderd.

DCN Geleidehonden specialiseert zich in de opleiding van blindengeleide-honden en zal geen hulp- of assistentie-honden opleiden. In de toekomst hoopt DCN Geleidehonden zich wel te kunnen richten op het zgn. wheelchair-guiding, het trainen van geleidehonden voor rolstoelgebonden cliënten met een visuele beperking.

Als jonge stichting starten we met een beperkt aantal honden maar wij hebben de ambitie om uit te groeien naar een school die 15 tot 20 honden per jaar opleidt en aflevert.

www.guidedog.nl