Stichting REVI, Rij Ervaring Voor Iedereen

Stichting REVI, Rij Ervaring Voor Iedereen

Stichting REVI zet zich in om mensen met een verstandelijke, zintuiglijke of lichamelijke beperking een keer zelf auto te laten rijden. De stichting wil dit mogelijk maken aan de hand van evenementen. Hierdoor kunnen deze mensen een keer zelf ervaren hoe het is om een auto te besturen. Dit wordt gedaan in echte lesauto’s, op afgesloten wegen of op een afgesloten circuit.
Mini auto

Adres en contact

Stichting REVI
Vliersingel 3
5754 DR Deurne
Tel: 06-46733706
E-mail: info@stichtingrevi.nl
Website stichting REVI
Op deze website kunt u terecht voor informatie over de stichting, nieuws en evenementen die door Stichting REVI worden georganiseerd. Ook vindt u in de toekomst op deze website foto´s en verslagen over de evenementen die hebben plaatsgevonden.

Gas geven, sturen, achteruit rijden en heel veel toeteren. 61 mensen met een verstandelijke beperking kregen zondag op een industrieterrein in Deurne de kans om een uur te mogen autorijden in een lesauto onder begeleiding van een rijinstructeur. En dat deden ze met veel plezier. Het ging om een activiteit van de stichting Revi, wat staat voor Rij Ervaring Voor Iedereen.
Man op motor
Het is het eerste evenement onder de noemer ‘Drive for Once’ van de stichting die in december 2014 werd opgericht. Het doel van de organisatie is om mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap op afgesloten wegen of circuits te laten ervaren hoe het is om een auto te besturen.
Lees het volledige verslag op Verkeerspro.nl

Onze stichting zet zich in voor mensen met een verstandelijke, visuele en lichamelijke beperking. Wij willen deze mensen een keer de kans geven zelf auto te rijden en zelf te ervaren hoe het is om een auto te besturen. Dit leeft enorm bij de doelgroep en staat voor velen van hen op hun wensenlijst. Er is in Nederland nog niemand die hiervoor een breed initiatief heeft genomen. Wij willen deze wens graag voor hen uit laten komen.
Auto
Door de grote belangstelling van de doelgroep willen wij dit soort evenementen jaarlijks organiseren. Indien mogelijk ook op meerdere plaatsen in het land.

Zo organiseert onze stichting op 2 april 2016 een evenement in Drachten en op 9 april 2016 in Deurne. Op deze dagen mogen mensen met een visuele beperking zelf een keer autorijden. Uiteraard onder begeleiding van een rij-instructeur in een lesauto.
Er is een ochtendprogramma van 10:00 uur tot 13:00 uur en een middag programma van 14:00 uur tot 17:00 uur.
In de pauze hebben de deelnemers de mogelijkheid om mee te rijden in een exclusieve auto zoals een Ferrari, Porsche of een Fisker Karma.