Voeljeboekje en JumboLetter voor kinderen met visuele handicap

Voeljeboekje en JumboLetter voor kinderen met visuele beperking

Bibliotheekservice Passend lezen heeft er twee nieuwe producten voor kinderen bij. Het gaat om Voeljeboekje en JumboLetter.
2 kinderen

Samen met je kind een boekje lezen. Voor veel ouders is dat een gebruikelijke en vooral leuke bezigheid. Als uw kind blind is, is dit plezier opeens niet meer zo vanzelfsprekend. Daarom is er een speciale uitleencollectie met tastbare (voor)leesboekjes ontwikkeld: Voeljeboekje.

Voeljeboekje is een voelboekje dat speciaal ontwikkeld is voor kinderen met een visuele beperking in de leeftijd van 2 tot 8 jaar. Hiermee kunnen zij al lezend en voelend de wereld om hen heen op speelse wijze ontdekken.
Boekenwurm

JumboLetter is een boek met een grote letter (.24), zwart-wit print in a4 formaat. Het is speciaal ontwikkeld voor de (zeer) slechtziende van 6 tot 14 jaar. Hiermee kunnen zij genieten van actuele jeugdboeken in grote letters. Ook kunnen zij oefenen met technisch lezen.
Duik in de collectie van ruim 200 Jumboletter-boeken en bestel de gewenste titel (maximaal 3 titels per maand). Een Jumboletter wordt geprint zodra er een aanvraag voor binnen is en wordt binnen 3-5 werkdagen verzonden.

Superboek

De collectie van Superboek bestaat uit ruim 10.000 jeugdboeken en ongeveer 20 tijdschriften. Van Jip en Janneke tot De Grijze Jager. Van Sjakie en de chocoladefabriek tot De waanzinnige boomhut.

Ga voor meer informatie naar www.voeljeboekje.nl

En voor de overige categorieën naar Passend lezen. Daar vindt u meer info over Superboek en JumboLetter.

Bron: www.passendlezen.nl