IVN organiseert wandelingen

IVN start met biowalking

Het IVN in Alphen aan den Rijn heeft in januari de aftrap voor een nieuw project gegeven. Komend voorjaar start IVN met het project ‘Biowalking’, dit zijn wandelingen voor mensen met een oogaandoening en visuele beperking.
Man wandelt

Deze maand is er eerst gestart met het informeren van de natuurgidsen over het nieuwe project. Binnenkort ontvangen ook de speciale ‘Buddy’s’ van de wandelaars een instructie.
Tijdens de instructie konden de gidsen ervaren hoe men zonder zicht de natuur kan ervaren. Alle gidsen moesten zich met een geblindeerde skibril, een taststok en een buddy een weg door de natuur banen.

De eerste wandeling is op zondag 1 mei 2016.
Men zal afwisselend in Alphen aan den Rijn en Boskoop wandelen.

Bron

Over het IVN

IVN is een landelijke organisatie die mensen lokaal bij natuur betrekt. Landelijk initiëren we campagnes, projecten en evenementen en brengen we groene professionals, beleidsmakers, vrijwilligers, bedrijven en burgers bij elkaar. Lokaal laten we mensen de natuur beleven. Op school, in de nationale parken en in de buurt.

In 1960 werd het landelijke IVN opgericht, voluit Instituut Voor Natuur-beschermingseducatie.
In de decennia daarvoor waren allerlei organisaties opgericht die zich bezig hielden met aankoop en bescherming van natuurgebieden. In de loop der jaren groeide echter het besef dat natuurbescherming alleen effectief kon zijn als er een breed draagvlak en bewustwording van het nut van die bescherming onder de bevolking zou ontstaan. Vanuit die gedachte is het IVN geboren en EDUCATIE is nog steeds hèt speerpunt. We proberen bij te dragen aan een duurzame samenleving door mensen te betrekken bij natuur, milieu, landschap en hun eigen leefomgeving. Wie het franse woord “milieu” vertaalt, zit er immers midden in!!!

De vereniging staat dan ook voor meer natuur en een beter milieu. En ons middel om dat te bereiken, is educatie. We richten ons op mensen, op hun kennis en inzicht en hun vaardigheden om bij te dragen aan meer natuur en een beter milieu. We brengen mensen bijeen, die actief willen zijn op het gebied van educatie en in de zorg voor natuur en milieu, vooral op lokaal niveau.

Meer over de vereniging