Radio509, radiozender door visueel gehandicapte jongeren

Radio509, radiozender door jongeren met visuele beperking

Binnenkort gaat Radio509 van start, een nieuw radiostation waarvoor jongeren met een visuele beperking de programma’s maken. Radio509 richt zich vooral op mensen met een visuele beperking maar is er eigenlijk voor iedereen die horen wil. Man met radio op schouder
De zender zal verschillende uitzendingen aanbieden. Korte reportages over de meest uiteenlopende onderwerpen zijn overdag te beluisteren op Radio509 en vooral in de avonduren. In het weekend is er meer aandacht voor themaprogramma’s als actuele discussies, concertregistraties, spannende luisterfilms en radioverhalen. Zo is er een themaprogramma over het Nederlands cabaret van de afgelopen 25 jaar, gemaakt door programmamaker Emiel Cornelisse, gepland op donderdagavond 14 mei.

Waar vind je radio509

Het is 24 uur per dag te beluisteren op de Orionwebbox, maar ook wereldwijd op alle internetradio’s en via de Fstream op je Iphone. Luisteren via je computer doe je door naar de website te gaan en op ‘luister’ te klikken. Als luisteren via je computer niet werkt, kun je het beste Itunes installeren, een programma dat voor zowel Apple als Windows gratis te downloaden is. De officiële opening is op 12 mei door Marten de Bruine, voorzitter van de Raad van Bestuur van Koninklijke Visio. Koninklijke Visio is de grootste aanbieder van zorg en onderwijs aan mensen met een visuele beperking.

Kijk ook op:
radio 509

Bron: redactie-anderslezen, 28-4-2009

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Archief