Ingmar Heytze – Voor jou

Ik weet niet
waarvandaan het komt
dit schreeuwen
van papieren daken
de vreemde drang
om steeds te zeggen
wat ik denk
of denk te zijn

Maar als jij het bent
herken je de strofen
schud stiekem
het papier de hand

Als jij het bent
is het slechts drukinkt
dat ons scheidt
noch scheiden kan

Auteur: Ingmar Heytze

Wikipedia over de auteur

Over Ingmar Heytze

Heytze begon op 15-jarige leeftijd met dichten. Hij studeerde Algemene Letteren (tegenwoordig Taal- en Cultuurstudies) in zijn geboortestad Utrecht, met als specialisatie Communicatiekunde. In het culturele seizoen 1999-2000 was hij de eerste “huisfilosoof” van het Utrechtse Centraal Museum.
Man op school is aan het schrijven
Hij wordt gerekend tot de zogenaamde Utrecht Maffia, een groep van Utrechtse schrijvers en columnisten, waartoe ook Manon Uphoff, Ronald Giphart, Jerry Goossens en Jack Nouws gerekend worden. Halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw kwam deze groep schrijvers onregelmatig samen in Theatercafé De Bastaard.

Als freelance journalist werkte hij onder meer voor het Utrechts Universiteitsblad, het hogeschoolblad Trajectum en in het verleden voor Rails en CJP Magazine. Sinds 1999 schrijft Heytze wekelijks een column In de Utrechtse editie van Algemeen Dagblad, het vroegere Utrechts Nieuwsblad. In 2009 volgde hij Nico Dijkshoorn op als sportcolumnist bij de Volkskrant, om in 2011 vervangen te worden door Peter Middendorp.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Gedichten