Joke Schotanus – Thuiskomen

Thuiskomen

Ben ik op zoek
naar Ik Ben
dan vind ik mijzelf
op een plek waar
leegte volheid is
Waar niets alles is
dan val ik stil
en weet ik
waar ik naar toe ga
en waar ik vandaan kom

Auteur: Joke Schotanus

Thuiskomen bij jezelf

Toppie met opgestoken duim
In zijn meest recente werk, Coming to our senses, laat de internationaal bekende auteur en meditatieleraar Jon Kabat-Zinn overtuigend zien hoe belangrijk mindfulness is voor onze geestelijke en lichamelijke gezondheid en welbevinden. ‘Thuiskomen bij jezelf‘ biedt de essentie van dit omvangrijke werk in de vorm van 108 korte fragmenten.

Dit nieuwe deeltje in de reeks ‘Dharma-geschenk’ bevat pareltjes van wijsheid die eenieder op een eenvoudige en intuïtieve manier kunnen helpen bij het verkrijgen van meer zelfkennis in een snel veranderende en complexe wereld.

“Door niet langer te willen dat er iets bijzonders gebeurt, kunnen we misschien gaan zien dat er iets bijzonders gebeurt, dat het voortdurend gebeurt.”

“Er is geen andere tijd dan het nu. We gaan niet ergens naartoe, al denken we dat het wel zo is. Geen ander moment zal overvloediger zijn dan dit moment. Hoewel we misschien denken dat een toekomstig moment meer, of juist minder aangenaam zal zijn, kunnen we daar niet zeker van zijn. Wat de toekomst ook brengt, het is nooit wat je verwacht en als die tijd aanbreekt zal het ook NU zijn. Ook dat zal een moment zijn dat heel makkelijk aan je voorbijgaat, net zo makkelijk als dit moment”.”

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Gedichten