Sieradenlijn NietBlind gepresenteerd in Eye Filmmuseum

Lancering Stichting NietBlind in Eye Filmmuseum

Op vrijdag 6 november 2015 hebben Ans Markus en Danny Blind tijdens een feestelijke bijeenkomst in Eye Filmmuseum een sieradenlijn gepresenteerd, waarvan de opbrengst wordt besteed aan excellent onderzoek.

Ans heeft al haar hele leven een passie voor het schilderen van ogen en een unieke selectie van deze schilderijen was te bewonderen tijdens de receptie in Eye. Ook Danny is als ambassadeur nauw betrokken bij NietBlind en benadrukt hoe dringend dat er onderzoek moet komen naar het voorkomen en genezen van blindheid en slechtziendheid. De oogartsen van Nederland geven bij monde van prof. dr. Caroline Klaver aan dat zij over vijf jaar maar liefst 25% méér mensen met oogaandoeningen kunnen genezen.
Ogen die geschrokken kijken

Sieradenlijn

Drie van de kunstwerken van Ans Markus zijn verwerkt tot hoogwaardig sieraad. De sieradenlijn (armbanden en pins) kunnen worden besteld via de webshop van NietBlind.
Meer info

Trots op ambassadeurs

Bondscoach van het Nederlands voetbalelftal en voormalig profvoetballer Danny Blind gaat samen met zijn al even bekende zoon en voetballer Daley onze Stichting NietBlind ondersteunen als ambassadeur!

Danny Blind: “Natuurlijk heb ik veel te danken aan mijn voeten, maar in mijn carrière heb ik het meest gehad aan mijn ogen. Want die zagen de vrije ruimte, die zagen welke speler vrij stond, welke hoek van het doel niet was gedekt. Ook nu als coach zijn mijn ogen mijn belangrijkste wapen. En wat voor mij geldt, geldt ook voor mijn zoon Daley. Ook hij heeft zijn carrière voor een groot deel aan zijn ogen te danken. Helaas moeten veel kinderen en volwassenen door het leven zonder goede ogen. Dat is vreselijk. Maar wat het nog erger maakt, is dat het in veel gevallen niet nodig is. Volgens experts kunnen wij 25% van de blinde en slechtziende mensen meer en beter laten zien. Maar dan moet er wel meer geld komen voor wetenschappelijk onderzoek. Daar gaan Daley en ik ons voor inzetten. Samen met NietBlind en hopelijk samen met vele anderen”.

NietBlind is bijzonder trots dat zowel Danny als Daley Blind zich willen gaan inzetten als ambassadeur.

Lees ook ogen en oogziektes

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Archief