European Disability Card van start in België

Startsein voor European Disability Card

Belgische vlag

In België is deze week het startsein gegeven voor de European Disability Card. Met de kaart kunnen mensen met een handicap in alle deelnemende Europese landen aantonen dat ze een handicap hebben. Daarmee kunnen ze gebruik maken van voordelige tarieven van bijvoorbeeld musea.

Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin: “Met de persoonsvolgende financiering willen we in Vlaanderen personen met een handicap de regie over het eigen leven geven. De European Disability Card helpt mee aan dit perspectief door ervoor te zorgen dat mensen met een handicap binnen de Europese Unie betere toegang hebben tot onder andere sport, reismogelijkheden en cultuur. Inclusie gaat verder dan enkel welzijn.”

De opstartfase van het project loopt tot juli 2017. In de lente van 2017 is een kickoff-evenement gepland om de burgers op de hoogte te brengen van het bestaan van deze nieuwe kaart. Er zijn momenteel acht landen die deelnemen aan dit Europees project. Momenteel zijn dit Slovenië, Malta, Cyprus, Finland, Italië, Estland, Roemenië en België. Het is een evolutief proces en dus de bedoeling dat er nog landen aansluiten, waaronder Nederland. Het Belgisch project krijgt een Europese subsidie van 170.169,26 euro.

Bron: De voorste kamer
11 oktober 2016

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Archief