Blindengeleidemarkering, primeur in Breda

Blindengeleidemarkering

De Blauwe Kamer in Breda heeft een primeur met een nieuw type blindengeleidemarkering van Heijmans. Op het terrein van Koninklijke Visio heeft het bedrijf voor het eerst een nieuw soort materiaal gebruikt.
Blindengeleidemarkering

Het nieuwe materiaal voor de blindengeleidemarkering is geschikt voor diverse ondergronden, zoals klinkerstraten, asfaltwegen en beton- en natuurstenen paden, meldt Heijmans. “De markering is opgebouwd uit vier geleidestrepen in plaats van zes en voldoet aan de nieuwste regelgeving op dit gebied”, aldus de bouwer. “Doordat het materiaal flexibel is, kan het meebewegen mocht bijvoorbeeld een tegel iets verzakken.”

De nieuwe markering is voor het eerst toegepast op het terrein van De blauwe kamer – Koninklijke Visio te Breda, over een lengte van meer dan 80 meter. Heijmans kwam via een relatie in Breda terecht voor deze primeur.
“Voor de ontwikkeling heeft Heijmans advies ingewonnen bij de Oogvereniging. De markering voldoet aan de stroefheid, afmetingen en zogenoemde contrastwaarden zoals vastgelegd in de vernieuwde regelgeving”, aldus Heijmans, dat het materiaal heeft laten patenteren.

Bron
6 oktober 2015