Wearable in ontwikkeling voor blinden

Toyota werkt aan een wearable

Autofabrikant Toyota werkt momenteel aan een wearable die blinden en slechtzienden binnenshuis moet kunnen begeleiden met het lopen. Momenteel bevindt het project zich nog wel in de conceptfase, maar het ziet er in elk geval veelbelovend uit.
Blinde met zwarte bril en taststok

Toyota werkt achter de schermen aan een wearable die blinden en slechtzienden binnenshuis moet kunnen begeleiden. Hoewel blindengeleidehonden en -stokken effectief genoeg zijn voor de mensen om de straat op te kunnen en zichzelf te redden in huis, wil de autofabrikant toch een gat opvullen dat is achtergebleven en ontbrekende informatie aan de blinde of slechtziende presenteren. Stel je eens voor hoe lastig het is om je door een winkelcentrum met meerdere verdiepingen te verplaatsen, terwijl je niets kunt zien. Roltrap die naar boven gaat

Daarom wil Toyota gebruikmaken van indoor mapping, objectidentificatie en gezichtsherkenning. Het apparaat, dat zich op dit moment nog in projectfase bevindt, bevat een camera die de informatie voor de drager kan zien en vertalen. Degene met de wearable op, een soort nekkussen, krijgt die informatie dan door middels de aanwezige speakers of via trillingen. Daarnaast zijn er knoppen aanwezig en kunnen de dragers het aansturen met hun stem. Het project leeft onder de naam Blaid – het is nog niet bekend of het wordt uitgebracht.

Bron: www.wearablesmagazine.nl/2016/03/toyota-ontwikkelt-wearable-voor-blinde-mensen/

Lees ook: Headset helpt blinden>
Horus helpt blinden met het waarnemen van de omgeving