Opblaasbaar oog van het Oogfonds maakt tournee door Nederland

Oogfonds maakt tournee met opblaasbaar oog

Het Oogfonds gaat aan het einde van de zomer een opblaasbaar oog inzetten om mensen te informeren over oogziektes. Het gevaarte van vijf meter doorsnee, waarin mensen kunnen rondwandelen, is vanaf 29 augustus te zien in Ziekenhuis Rivierenland in Tiel. Daarna zal het een tournee maken langs andere ziekenhuizen in Nederland.
Ogen die schrikken
Een oogziekte kan iedereen treffen, maar veel mensen zijn zich daar niet voldoende van bewust. Naar schatting zijn in Nederland 350.000 mensen blind en slechtziend. Daarnaast zijn er meer dan 600.000 mensen met een oogziekte als maculadegeneratie, glaucoom of diabetische retinopathie. Door de vergrijzing, het toenemend aantal mensen met diabetes en de enorme toename van bijziendheid, worden steeds meer mensen getroffen door een oogziekte zoals staar of glaucoom. Patiënten en bezoekers kunnen in het opblaasbaar oog rondwandelen en krijgen op deze manier zicht op deze en twee andere oogziektes: macula degeneratie en diabetische retinopathie.

Aandachtstrekker

Edith Mulder, directeur van het Oogfonds: “Ons opblaasbare oog is een echte aandachtstrekker en geeft een uniek kijkje in dit belangrijke orgaan. Met goede voorlichting kunnen we ervoor zorgen dat mensen een oogziekte eerder herkennen en eerder aan de bel trekken. Door zo vroeg mogelijk een behandeling te starten, kunnen we slechtziendheid en blindheid in veel gevallen voorkomen.”
Oogjes

Het oog zal in september ook nog te zien zijn op de 50+beurs in Utrecht. Daarna is het tot en met maart weer te vinden in verschillende ziekenhuizen in Nederland.
Weten waar het opblaasbare oog te zien is? Bekijk dan de agenda.

Bronnen:
Dedicon.nl, 22 augustus 2016
Oogfonds (het artikel over het opblaasbare oog is van de site verwijderd)

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Archief Getagged