Laurentius en Koninklijke Visio tekenen samenwerkingsovereenkomst

ROERMOND, 28 oktober 2014

Deze week tekenden het Laurentius Ziekenhuis en Koninklijke Visio, het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, een samenwerkingsovereenkomst om de zorg rondom patiënten met een visuele beperking beter te stroomlijnen. . Visio biedt mensen met een visuele beperking revalidatie, training, advies, onderwijs en woon- en dagbestedingsmogelijkheden. De ondersteuning is erop gericht om uiteindelijk een zo onafhankelijk en zelfstandig mogelijk leven te kunnen leiden.

“De zorg van Visio is complementair aan ons eigen zorgaanbod”, licht Jack Thiadens, voorzitter Raad van Bestuur van het Laurentius, toe. “Samen kunnen we meer inhoud geven aan de totale zorg rondom slechtziende en blinde mensen. Voor patiënten houdt het immers niet op na de diagnose of behandeling in het ziekenhuis. Ze moeten met hun beperking leren leven en dan komt de expertise van Visio in beeld. Wij zijn blij met de samenwerking die op gang is gebracht, juist voor onze patiënten.”

Martin de Bruin en John Reijnders van Visio vullen aan: “Het is belangrijk om onze zorg goed te laten aansluiten op de ziekenhuiszorg zodat we tijdig kunnen bijspringen en er niet onnodig veel tijd verloren gaat tussen het ziekenhuisbezoek en het eerste contact met Visio. Door nu een steunpunt te openen in het Laurentius hebben we een rechtstreekse lijn met de oogartsen en brengen we onze zorg letterlijk dichtbij door op dezelfde locatie beschikbaar te zijn.”

Steeds meer mensen in Nederland krijgen te maken met een visuele beperking. Oogarts Rutger Vernimmen: “Ik zie bijvoorbeeld jaarlijks zo’n 2000 mensen met leeftijdsgebonden macula degeneratie (probleem aan het netvlies) op mijn spreekuur. Juist voor deze oudere groep patiënten is het prettig dat deze service dichtbij wordt aangeboden. Zij vinden nu sneller en makkelijker de weg naar Visio.”

Bron: www.visio.org

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Archief