Echtheidskenmerken eurobiljet verbeterd

Echtheidskenmerken Eurobiljet verbeterd

Na het onlangs vernieuwde biljet van 5 euro komt nu het biljet van 10 euro aan de beurt. In de ontwerpfase van de Europaserie bankbiljetten werden, in samenwerking met mensen met een visuele beperking, enkele nieuwe echtheidskenmerken gerealiseerd. Het moet de doelgroep in staat stellen beter met de biljetten om te gaan.
Eurobiljet

Bij de hoeken van de bankbiljetten van de Europaserie is een aantal voelbare lijntjes opgenomen. Het waardecijfer staat in grote, vetgedrukte letters en heeft aan de voorzijde van het bankbiljet een verhoogde opdruk die makkelijk voelbaar is. De dominante kleuren van de biljetten van de eerste serie blijven gehandhaafd in de Europaserie, hoewel de kleuren krachtiger zijn om de biljetten beter te kunnen onderscheiden.

Bron: Juninummer Infovisie MagaZIEN

NIEUW 20 EURO BILJET IN OMLOOP

Het nieuwe briefje van 20 euro komt woensdag 25 november 2015 in omloop. Na het 5 en het 10 eurobriefje, is dit het derde nieuwe biljet in de ‘Europa’-serie.
De invoering past in de vervanging van de volledige serie, om de bankbiljetten nog betrouwbaarder en beter bestand te maken tegen vervalsing.

In het watermerk en het hologram is Europa afgebeeld, een figuur uit de Griekse mythologie. Het cijfer 20 is afgebeeld in smaragdgroen, dat naar diepblauw verandert en een op en neer bewegend lichteffect produceert. Mensen met een visuele beperking zullen de nieuwe biljetten bovendien beter kunnen herkennen door enkele korte voelbare lijntjes aan de linker- en rechterkant van het biljet. Het nieuwe bankbiljet zal door al deze kenmerken beter bestand zijn tegen vervalsing.

De eurobankbiljetten worden gehanteerd door 338 miljoen mensen in negentien landen, en hebben een gecombineerde nominale waarde van 1.000 miljard euro.
De ‘oude’ 20 euro biljetten worden geleidelijk uit omloop gehaald en blijven tot die tijd gewoon geldig.

Lees ook op deze site: Vernieuwd eurobiljet in omloop.f

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Archief