Treinreis boekenmet OV-chip Plus kannu online

Treinreis online boeken

Vanaf vandaag kunnen reizigers met een OV-chip Plus abonnement hun treinreis niet meer alleen telefonisch boeken, maar ook online. NS heeft het toegankelijke online boekingssysteem ontwikkeld in samenwerking met de Oogvereniging en Stichting Accessibility.
Trein
Het OV-chip Plus abonnement is bedoeld voor visueel beperkten, die moeite hebben met inchecken omdat ze de poortjes niet kunnen vinden of informatie op de schermpjes niet kunnen lezen. Met OV-chip mogen de poortjes genegeerd worden; de abonnementhouder meldt zijn of haar reis op een andere manier bij NS.

Privacy

Tot nu toe moest dat door een speciaal telefoonnummer te bellen. Dat leverde de nodige ergernis op. Het kon namelijk voorkomen dat iemand vanaf een druk perron een reis door moest bellen, waarbij – voor iedereen hoorbaar – persoonlijke informatie moest worden gegeven.

Het online boekingsportaal is zowel op desktop computers als op mobiele apparaten toegankelijk, meldt de website van de Oogvereniging. Daardoor is de klant flexibel om een reis te boeken waar en wanneer hij of zij maar wil.

Boekingen voor een treinreis kunnen gemaakt worden van 6 maanden tot 5 minuten voor vertrek.

Bron: Redactie Dedicon
28 juli 2016

Met OV-chip Plus boekt u uw treinreis telefonisch via het gratis telefoonnummer 0800 – 72 45 482 (dag en nacht bereikbaar)
of online door in te loggen met uw NS-account in de OV-chip Plus online boekingsomgeving.

Nb. Intussen zijn de reisproducten behoorlijk gewijzigd. Bezoek daarom de site van de NS!

Meer info op NS.nl:
Mobiliteitsadvies

Lees ook:
NS-business card voor blinden en slechtzienden
Geleidelijnen op elk station eenduidig