Nooit meer zoeken dankzij cameratechnologie

Cameratechnologie maakt zoeken overbodig

Google werkt aan een cameratechnologie voor smartphones waarmee het apparaat in staat is de gehele omgeving in 3D te registreren. Op deze manier begrijpt de smartphone zijn omgeving, of dat nu binnen of buiten is. Het klinkt nog wat vaag, maar deze technologie opent een wereld van mogelijkheden.
Mobieltje
Zo hoef je bijvoorbeeld niet meer aan een vakkenvuller te vragen “Waar ligt de suiker?”. Je telefoon leidt je er namelijk meteen naartoe in de winkel. In onbekende gebouwen hoef je niet meer naar de wc te zoeken. Ben je vergeten waar je auto geparkeerd staat in die parkeergarage met zes verdiepingen? Je telefoon wijst je de weg. Heb je een afspraak met iemand op de honderdste verdieping van een wolkenkrabber, dan kun je meteen zien waar hij zich bevindt.

Voor visueel gehandicapten kan het de oplossing zijn om in een wereld van duisternis te navigeren en misschien maakt de technologie blindegeleidehonden ooit zelfs werkloos.
Van Project Tango wordt veel verwacht.

Google werkt samen met het bedrijf Movidius en de ATAP-groep (Advanced Technology and Projects), die eerder behoorde tot Motorola. De technologie werkt met een speciale Myriad Vision 1-processor, waarmee een ruimte gevisualiseerd kan worden door middel van een 3D-scan.
Momenteel is een prototype van de ‘Tangofoon’ klaar en deze zomer start Google naar verwachting de productie van een tablet met deze technologie.

(Bron: Computer!Totaal nr. 7/8 2014)

Meer over het project Tango

En daar lezen we het volgende:
Google Tango werd door Google lange tijd als een ontwikkelaarsproject gezien waarin apparaten de omgeving waarin ze zich bevonden, beter leerden begrijpen.
Hiervoor moesten de apparaten met Tango meerdere extra sensoren hebben om de ruimte goed in kaart te kunnen brengen. Daarna was het mogelijk om bijvoorbeeld in een gebouw te navigeren, of zaken op te meten. Ook kon je objecten in de ruimte zetten en ermee communiceren.
Tango zal worden vervangen door ARCore. Google heeft alle geleerde lessen over augmented reality in ARCore gestopt. ARCore zal grotendeels hetzelfde werken als Tango, maar dan zonder extra sensoren op de achterzijde van het toestel. Hiermee kunnen ook bestaande toestellen gebruik maken van ARCore. Dat is natuurlijk een groot voordeel voor consumenten.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Archief