Netflix voegt audiobeschrijvingen toe aan Daredevil voor slechtzienden

Netflix voegt audiobeschrijvingen toe aan Daredevil voor slechtzienden en blinden

Netflix voegt een optie toe aan hun serie voor mensen met een visuele beperking. De eerste titel die deze optie krijgt, is Daredevil – met een blinde superheld in de hoofdrol.

Verhalende audio beschrijft wat er gebeurt op het scherm, inclusief actiescènes, gezichtsuitdrukkingen, kostuums, omgevingen en veranderende scènes.
reporter Netflix
De eerste afleveringen van Daredevil kwamen zonder verhalende audio, waar veel visueel beperkte fans niet blij mee waren. Er ontstond een social media-campagne met de hastag #Dare2Describe. Deze trok waarschijnlijk genoeg aandacht om Netflix aan te sporen om deze optie toe te voegen.

Zij gaan nog een stap verder, de optie komt binnenkort naar andere series, zoals House of Cards, Orange is the New Black, Unbreakable Kimmy Schmidt en Marco Polo. Uiteindelijk verwacht men de optie voor verhalende audio beschikbaar te stellen voor alle grote Netflixseries, maar ook voor andere series en films.

Marvel’s Daredevil is nu te zien, inclusief de nieuwe feature.

Patrick van Loon, 15 april 2015
Bron

Weergave ondertitels

Dat je ondertitels bij Netflix kunt inschakelen, wist je waarschijnlijk al. Maar wist je dat je ook de kleur daarvan kunt aanpassen? En ook het lettertype en de tekstgrootte? Je kunt zelfs een kleurtje achter de ondertitels plaatsen als je dat makkelijker vindt om te lezen. Ga hiervoor naar ‘Mijn account / Weergave van ondertitels’.