Ongehinderd zoekt vrijwilligers voor het keuren van locaties op toegankelijkheid

Ongehinderd – Zuidoost-Brabant

Lekker een dagje winkelen in de binnenstad. Even een hapje eten met vrienden. Romantisch met elkaar naar het park. Voor ouderen en mensen met een beperking is dit niet vanzelfsprekend.
Oudere man in rolstoel

Tal van drempels maken het onmogelijk om spontaan op pad te gaan. Vaak zit dat al in hele kleine dingen.

Vind jij het ook belangrijk dat mensen die moeite hebben met bewegen, horen of zien kunnen genieten van een dagje uit en een avondje op stap? Deel jij onze ambitie om Nederland toegankelijker te maken voor deze doelgroep? Dan ben jij bij Ongehinderd aan het juiste adres!

Wie wij zijn?

Wij zijn Ongehinderd. Een jonge, frisse club van mensen die zich inzet voor een toegankelijk Nederland. Dit doen wij door de leukste plekjes te inventariseren en te keuren. Denk bijvoorbeeld aan restaurants, hotels, winkels en theaterzalen. Deze locaties worden gepresenteerd in de Ongehinderd app, zodat jij inzicht krijgt of een locatie voldoende toegankelijk is. Inmiddels toont onze app al meer dan 10.000 locaties!
Winkelwagentje

Op dit moment zijn we bezig om in samenwerking met de provincie Noord-Brabant de locaties in de regio Zuidoost-Brabant in kaart te brengen.

Wij zijn op zoek naar…

Koppels van vrijwilligers uit de regio Zuidoost-Brabant die het leuk vinden om locaties in Zuidoost-Brabant te keuren op toegankelijkheid. Je werkt in koppels en je geeft je dus samen met jouw keuringspartner op.

* Voel jij je betrokken bij mensen met een beperking en/of heb jij affiniteit met toegankelijkheid.
* Beschik jij over een positieve houding. Je bent het visitekaartje van Ongehinderd naar ondernemers. Wij zijn geen toegankelijkheidspolitie die ondernemers vertelt wat goed of fout is. Integendeel, we creëren graag betrokkenheid vanuit een positieve en stimulerende insteek.
* Beschik jij over voldoende tijd. De keuringen vinden vaak overdag plaats. In overleg met jou stemmen we af hoeveel keuringen jij en jouw keuringspartner kunnen verrichten. We gaan uit van minimaal 2 keuringen per maand gedurende minimaal een half jaar. Een keuring duurt, afhankelijk van de omvang van de locatie, ongeveer 2 uur.
* Voel jij je thuis in een fris, jong team.
* Spreek je de Nederlandse taal vloeiend.
* Ben jij zelfstandig mobiel: je kunt de te keuren locaties zelfstandig bereiken.
* Is het een pré als jij (of jouw keuringspartner) over technisch dan wel bouwkundig inzicht beschikt.

Wat krijg jij ervoor terug?

Voor niets gaat de zon op. Dat vinden wij ook. Daarom geven we onze vrijwilligers ook graag iets terug:
– Vrijwilligersvergoeding: Je ontvangt een vrijwilligersvergoeding van 30,00 euro p.p voor iedere gekeurde locatie incl. de dichtstbijzijnde gehandicaptenparkeerplaats en OV-halte.
– Toolkit: Je ontvangt per keuringskoppel één toolkit in bruikleen om te keuren incl. o.a. een Ongehinderd schoudertas, Ipad met keuringsapp en meetinstrumenten zoals een unster, afstandsmeter, luxmeter, hellingsgraadmeter en rolmaat.
– Knowhow: Ieder koppel wordt door onze keurmeesters getraind in het keuren van locaties op toegankelijkheid.
– Leuke acties en inspirerende bijeenkomsten: werken moet volgens ons op de eerste plaats leuk zijn. Dat geldt voor een functie in loondienst, maar natuurlijk ook voor werk op vrijwillige basis. Daarom zetten wij ons ieder jaar weer in voor een aantal leuke acties en bijeenkomsten voor onze vrijwilligers.

Contact

Word jij enthousiast van deze functie? Aarzel dan niet en neem contact op met Inge van Disseldorp van Ongehinderd. Graag plannen we dan een kennismakingsgesprek met je in.

Ongehinderd
Klokgebouw 153
5617AB Eindhoven
040-7803333 of 06-20824265

Alvast een blik werpen op de Ongehinderd app? Ga naar website van Ongehinderd en scroll naar ‘Download de App’.

Voorbeeld van (resultaten) van activiteiten:
www.mkbtoegankelijkeroute.nl
Op deze site zie je welke winkelgebieden we samen met gemeenten en lokale winkeliers al toegankelijker hebben gemaakt. Alle toegankelijkheidsinformatie van deze winkels en horeca vind je natuurlijk ook in de Ongehinderd app.
De MKB Toegankelijke Routes komen voort uit het programma MKB Toegankelijk van VNO-NCW en MKB-Nederland. We bezoeken 22 winkelgebieden door heel Nederland om ondernemers te helpen naar een erkend basisniveau toegankelijkheid. Ongehinderd is de partij die namens VNO-NCW en MKB-Nederland de toetsing van de locaties voor haar rekening neemt.