Voordelen toegankelijkheid

Toegankelijkheid brengt meer binnen!

Zo’n 15 % van de mensen heeft een beperking/chronische aandoening. Een aantal van deze mensen is afhankelijk van een begeleider, dus reizen zij samen. De groep senioren groeit en heeft meer te besteden dan vroeger. Samen zouden zij wel eens zomaar zo’n 30% van uw klanten kunnen zijn.

Rolstoel

Maar kunnen zij wel makkelijk bij u naar binnen komen en van uw diensten gebruik maken? Of lopen en rollen zij aan uw gebouw voorbij?
Houdt een drempel hen buiten, of horen zij u niet? Vinden zij de weg niet naar en binnen uw gebouw? Ook mensen die niets mankeren, schrikt u daarom misschien wel af? U mist daardoor kansen.
U kunt er soms erg gemakkelijk voor zorgen dat die mensen wél bij u komen, en daarmee zorgen voor een vergroting van uw omzet.

Winkelwagentje

Het is namelijk niet nodig om uw hele gebouw te verbouwen, vaak doen kleine dingen al zoveel. Met een kleine aanpassing, desnoods één die u even plaatst en na gebruik weer weghaalt, maakt u het verschil. Verschil waardoor zij wel bij u binnenkomen, en niet bij de buren.
Voor de ondernemers die inzien dat het investeren in toegankelijkheid loont, is de Toegankelijkheidswinkel geopend. In de Toegankelijkheidswinkel worden producten verzameld, die de toegankelijkheid verbeteren.
Toegankelijkheid voor mensen met een beperking/chronische aandoening, maar natuurlijk voor iedereen!
winkel.gankelijkheid.nl/
(nb. in juli 2015 bleek de site niet meer bereikbaar te zijn).

Wil u meer weten over wat toegankelijkheid voor uw organisatie betekent, kunt u ook een toegankelijkheidsonderzoek laten doen. U ontvangt een overzicht van uw toegankelijkheid, mogelijkheden en kansen.

Wij verstrekken daarbij concrete adviezen, waarin wordt gekeken naar de doelgroep die voor u het meest interessant is.

Bij de bestelling van heel veel toegankelijkheidsproducten wordt uw gebouw automatisch opgenomen in NaviDisa, de POI-database voor mensen met een beperking.
www.navidisa.nl (site is offline)

Zo krijgen de aanpassingen die u doet, de aandacht die het verdient! Want via NaviDisa verschijnt u in navigatie-apps die de mensen de weg wijzen naar toegankelijkheid. Die wijzen hen dus de weg naar u.

Gaby Verdouw
GeeVAdvies
www.geevadvies.nl (site is offline)

Winkeltoegankelijkheid is een bron van informatie!

Lees ook Vrijwilligers gezocht om gebouwen te toetsen