Verkeersregel voorrang aan blindendie oversteken

onduidelijkheid over verkeersregel

Er is nog steeds veel onduidelijkheid rondom voorrang in het verkeer wanneer het om een blind persoon gaat. Dat blijkt uit onderzoek (uit 2016) van het N1-programma Wat Zegt Het Volk. Eerder deze week plaatste de Gemeente Nijmegen een bericht op haar Facebookpagina waarin de kwestie nog eens aan de kaak wordt gesteld. Naar aanleiding van deze ‘post’ vroeg Chara Eustathiou de Nijmegenaren op straat of zij op de hoogte zijn van deze verkeersregel.
Stopbord, duidelijke verkeersregel

Slechts één van de ondervraagden gaf stellig het juiste antwoord, namelijk dat aan een blind persoon met een stok áltijd voorrang verleend moet worden.
De meeste mensen geven aan zich wel aan de verkeersregel te houden, maar niet bewust te zijn van het bestaan hiervan. Zij verlenen hierdoor eigenlijk alleen voorrang uit empathie voor de persoon.

De uitzending van Wat Zegt Het Volk uit 2016 is hier te bekijken:

Nb. De bron van deze tekst is verwijderd.

Zie ook: Baas en geleidehond lopen risico in verkeer (interne link)

Het is niet voor niets dat er jaarlijks een Internationale Dag van de Witte stok georganiseerd wordt. Op de site van de Oogvereniging is er het een en ander over te zien en te lezen. Oogvereniging, Dag van de Witte stok 2020

En nog een interne link over de witte stok